POISTOT (HO 19.11.2015)

phuket.fi
patong.fi
thailand.fi
flyingfinn.info
midnightsun
restaurant.info


Patong
Ravintola


Patong
Sauna ja kabinetti


Patong
Mopot ja auto


Flying Finn
Vene-Kalastus


VuokrataanThalangissa Talo-Huvila

Midnight Sun Restaurant Facebookissa!

 


wincapita.fi - Keskiviikko 2014-08-27 Elokuu - wincapita.fi

 
 

edellinen  seuraava - Lehti perustettu heinäkuussa 2009 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.

Wincapita. Keski-Suomi. Rikoshyötyoikeudenkäynnin jatkoa. Lue!

Wincapita-rikoshyötykäräjät: Kuvat - Puunvarjot Kuvat - Vanhasen, Braxin ja Hautalan aikaansaannos: Lautamiehet poissa Lue! - WinCapita- käräjät: Valokuvaajia uhkailtiin ja lyötiin Sivukuvat

 

Tammikuu 2014. Video 33 sek.
"Ken tästä käy, saa kaiken toivon heittää?"

Tiistaina 28.01.2014. Wincapita. Keski-Suomi. Rikoshyötykäräjät

Puolustusasianajajat marssivat käräsaliin loppupuheenvuoroja pitämään vartijan ja YLE:n kuvaajan seistessä oven pielessä. 

Nettisanomat. Pertti Manninen.
http://youtu.be/6x4bDUGVvG8

Raportti maanantain (27.01.2014) ja tiistain (28.01.2014) oikeudenkäynnin tapahtumista tulossa!

Elokuu 2014. Wincapita-rikoshyötykäräjät. Keski-Suomi.

Oikeustalo 23.1.2014.

Istunto jatkuu 14.50.Oikeuden mobile oven vieressä.Tammikuu 2014. Isonna! - Wincapita-rikoshyötykäräjät. Keski-Suomi 21.1.2014 - 29.1.2014.
Kuvat Pertti Manninen torstaina 2014-01-23 klo 14:45- 15:04 Jyväskylän Vapaudenkadulla sijaitsevan Oikeustalon pihalla ja aulassa. Isonna!

Wincapita. Keski-Suomi.
Rikoshyötyoikeudenkäynnin jatkoa.


Keski-Suomen käräjäoikeuden tuomiot viipyivät luvattoman pitkään. Kun ne lopulta tulivat, käräjäoikeus oli asianosaisten erilaisten selostusten perustella alentanut korvaussummia.

Ne, jotka ajoivat itse omaa asiaansa siis hyötyivät, muilla hyöty valui otaksuttavasti suurelta osalta heitä edustaneille asianajajille. Näinhän tämä homma toimii.

Olin muutamassa istunnossa ja näin ihmisten hädän kun heiltä oltiin viemässä rikoshyödyllä saatua omaisuutta. Aivan tavallisia ihmisiä, joista monikaan ei varmaan aikaisemmin ollut ollut käräjillä ja vielä haastettuina vaatimusten kohteena.

Syyttäjä oli kyllä aika tyly perustellessaan sitä, että korvaussummia ei alennettaisi. Hän vetosi siihen, että ulosottoviranomainen sen sitten voisi tehdä. Näin varmaan voisi, mutta tekisikö, en tiedä. Kaiketi tällaisesta joitakin tilastoja on.

Oikeuden päätös oli siis summia alentava. Joku viranomainen oli kaiketi sitten niitä ruvennut perimään vai olivatko asianosaiset osanneet vaatia täytäntöönpanokieltoa.

Korkein oikeus myönsikin täytäntöönpanokiellon perusteluinaan se, että tuomioita ei pantaisi täytäntöön ennrnkuin asiaan saataisiin lopullinen ratkaisu, olihan näitä korvaustuomioita KO:n ratkaistavana.

Samalla tietenkin asianosaiset saivat aikaa järjestellä asioitaan, olipa lopullinen tuomio millainen tahansa.

Nyt siis jotenkin asiasta tuli kirjoitettua niin, ettei se jäisi kesken. Tosin googlaamalla löytyy varmasti parhaiten asioiden nykytilanne. Esimerkiksi Savon Sanomien sivuilla on laaja katsaus koko Wincapitan historiasta.

Nyt kun Wincapita on tuskallisesti kohta lopussaan, niin tämä sivusto alkaa seurata muita pyramidihuijauksia ja muita huijauksia. On oltava tietenkin aika varovainen, koska huijaus on huijaus vasta sen jälkeen kun se on huijaukseksi oikeudessa todettu.

Tälle päivälle osui mielenkiintoinen Iltalehden kirjoitus ”Sambialaislähde: Sunny Car Centeriä on vedätetty”.

Liitän se kommentteieen tämän sivun loppuun,

Wincapita.fi – Pääkirjoitus – Pertti Manninen - Keskiviikkona 27.06.2014 klo 17:18 ja Iltalehden juttu noin puolta tuntia aikaisemmin.


KESKISUOMEN KÄRÄJÄOIKEUS
JUTTULUETTELO
21.1.2014
22.1.2014
23.1.2014
Istuntosali 1
Oikeuden puheenjohtaja
Hannu Kilpelä
Käräjätuomari
Lainoppineet jäsenet
Päivi Kylmälahti
Ma. käräjätuomari
Kaisa Korhonen
Ma. käräjätuomari
Syyttäjä
Lilja Limingoja
Kihlakunnansyyttäjä
Tauko ilmoitettaessa
Lue!

 


Huijaus vai ei?
Iltalehti.fi: "”Sambialaislähde: Sunny Car Centeriä on vedätetty”. Keskiviikkona 27.08.2014 klo 16:48. Kommenit mukana ilman kuvia.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014082518601468_uu.shtml

Sambialaislähde: Sunny Car Centeriä on vedätetty

Tiistai 26.8.2014 klo 05.22 (päivitetty klo 05.22)

Sambian entisen presidentin lähipiiriin kuuluneen miehen mukaan presidentin leski Regina Chiluba ei ole sijoittamassa 33,6 miljoonaa euroa Hämeenlinnaan.

Vuonna 2011 kuollut presidentti Frederick Chiluba (etualalla) poistumassa korruptio-oikeudenkäynnistä Lusakassa joulukuussa 2003. Hänen vieressään  Regina Chiluba ja tämän puhemieheksi ilmoittautuva  Emmanuel Mwamba takana keskellä.
Vuonna 2011 kuollut presidentti Frederick Chiluba (etualalla) poistumassa korruptio-oikeudenkäynnistä Lusakassa joulukuussa 2003. Hänen vieressään Regina Chiluba ja tämän puhemieheksi ilmoittautuva Emmanuel Mwamba takana keskellä. (AP)


Sambian entisen presidentin Frederick Chiluban (1943-2011) lähipiiriin kuuluneen tiedottajan mukaan presidentin leski Regina Chiluba ei ole sijoittamassa 33,6 miljoonaa euroa Hämeenlinnaan kaavailtuun jättimäiseen autokauppakeskukseen, kuten suomalaisyhtiön toimitusjohtaja on julkisuudessa ilmoittanut.

- Haluamme ilmoittaa, että Regina Chiluba ei ole pyytänyt ketään tai mitään tahoa sijoittamaan Sunny Car Centeriin tai mihinkään muuhunkaan projektiin Suomessa. Olemme järkyttyneitä, että hänen nimensä on liitetty tuntemattomaan liiketoimeen, Regina Chiluban puhemieheksi ilmoittautuva Emmanuel Mwamba sanoo Iltalehdelle.

Lusaka Timesin mukaan Mwamba toimi viime lokakuuhun asti kansliapäällikkönä Sambian tieto- ja lähetystoiminnasta vastaavassa ministeriössä.

Mwamba toimi myös edesmenneen presidentti Frederick Chiluban tiedottajana ja läheisenä avustajana.

"Petos tai huijaus"

Sunny Car Centerin toimitusjohtaja Markku Ritaluoma vakuutti torstaina, että useaan otteeseen viivästyneen hankkeen rahoituskuviot ovat selviämässä.

Ritaluoma kertoi maksaneensa eteläafrikkalaiselle pankkitilille 336 000 euroa, jotta Chiluban Lontoon Barclays-pankissa olevat varat saadaan vapautettua.

Epämääräiseltä kuulostava rahoituskuvio on herättänyt ihmetystä, mutta Ritaluoman mukaan Sunny Car Centerillä on Chiluban leirin kanssa sitova sopimus.

- Ei millään nigerialaiskirjeellä ole tekemistä tämän asian kanssa. Tämä on ihan tuulesta temmattua, Ritaluoma sanoi Iltalehdelle torstaina.

Ritaluoman mukaan yhtiö on sopinut Chiluban varainhoitajaksi esittäytyneen Mark Wilsonin kanssa 33,6 miljoonan euron sijoituksesta Hämeenlinnaan.

Mwamban mukaan Regina Chiluballa ei ole hallussaan tällaisia varoja, jäädytetyistä puhumattakaan, eikä hänellä ole pankkitiliä Lontoon Barclays-pankissa.

- Uutisoinnista päätellen vaikuttaa siltä, että Sunny Car Center on saattanut joutua petoksen tai huijauksen uhriksi, Sambiasta tavoitettu Mwamba sanoo.


"Ihan bullshittiä"

Iltalehti tavoitti Ritaluoman maanantaina iltapäivällä.

Niukkasanainen Ritaluoma on Iltalehden kertomista uusista tiedoista huolimatta edelleen sitä mieltä, että luvatut miljoonat saapuvat aikanaan Suomeen.

- Niin kuin olen kertonut, meillä on sitova sopimus, Ritaluoma sanoo.

Aiotteko ottaa poliisiin yhteyttä, jos näyttää siltä, että teitä on huijattu?

- Ei meitä ole vielä huijattu.

Teitä ei ole vielä huijattu?

- Ei.

Mutta entä siinä vaiheessa, jos näyttää siltä, että teitä on huijattu?

- Se on sitten sen ajan murhe. Katsotaan niitä asioita sitten, kun se aika koittaa. Ei me aleta tällaiseen leikkiin. Tämä on ihan bullshittiä koko juttu.

Poliisi voimaton

Poliisi ehti varoittaa Ritaluomaa mahdollisesta "nigerialaishuijauksesta" ennen epäilyttävää tilisiirtoa pankin valvontajärjestelmän hälytettyä.

- Siinä ei ollut mitään yksittäistä merkkiä, vaan se koko paketti vaikutti kaikilta osin siltä, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Uotila Hämeen poliisista kertoo.

Ritaluoma päätti poliisin varoittelusta huolimatta maksaa tasan yhden prosentin luvatusta 33,6 miljoonasta eurosta eteläafrikkalaiselle tilille.

- Törkeä petos on virallisen syytteen alainen rikos, mutta eihän kenenkään päähän voi väkisin takoa, että sinua huijataan, jos toinen sanoo, että ei huijata, ja hän haluaa sijoittaa rahat tällaiseen ja ottaa riskin, Uotila sanoo.

Jos epäilee, että on menettänyt 336 000 euroa huijarille, niin kannattaa varmaan olla yhteydessä poliisiin?

- Tietenkin kannattaa, mutta jos on laittanut rahat, niin niiden takaisinsaanti voi olla vähän heikkoa, Uotila myöntää.

Uotilan mukaan vastaavanlaisiin huijauksiin haksahtaneet eivät tyypillisesti näe "sijoitetuista" rahoistaan senttiäkään.

- Ainakin näissä tapauksissa, mitä meillä on ollut, niin mitään ei ole ikinä takaisin tullut. Summat ovat olleet pienempiä, tämä on omaa luokkaansa.

MARKO-OSKARI LEHTONEN
marko-oskari.lehtonen@ilmedia.fi

Kommentoi


162 kommenttia

Olli Tinnilä · Vääksyn yhteiskoulu
ku tol ritaluomal on ylimääräistä rahhoo jaettavaksi ni mie voi antaa yhen tilinumeron mihkä kans voi laittaa rahaa
Vastaa · · 61 · 25. elokuuta kello 19:33

Juha Virtanen
Mulle kans! XDDD
Vastaa · · 2 · Eilen 0:27

Mikko Moilanen · Lahti, Finland
Vielä näitä hölmöjä löytyy. Hohhoijaa... Kyllä tuo juttu paskalle haiskahti alusta asti.
Vastaa · · 24 · 25. elokuuta kello 19:34

Rea Malmsten · Huippukommentoija
Ei voi olla noin tyhmä ! Kenenköhän töille ne 336 tuhatta lie menneet ;)
Vastaa · · 12 · 25. elokuuta kello 22:48

Mikko Punkari · Huippukommentoija · Director yrityksessä FERC - Finnish Earth Resources Consultants
Joskus tällaisissa tapauksissa on kyse varojen siirrosta veroparatiisiin, rikollisen rahan pesu, tai vain veronkierto. Ei noin tyhmiä ihmisiä olekaan, joka jokapäiväisiin nigerialaiskirjeisiin haksahtaa.
Vastaa · · 13 · Eilen 4:13

Jari Roikonen · Hämeenlinnan ammattikoulu
Mista meita poljia loytyy jatkuvasti lisaa??? Sana Afrikka ja rahat piiloon heti.
Vastaa · · 14 · 25. elokuuta kello 19:36

Tomi Lindström · Huippukommentoija · Helsinki, Finland
Ei uskoisi että suomalainen bisnesmies voiu olla näin tyhmä, mutta mitä tässä taasopimme - kyllä voi olla.
Vastaa · · 31 · 25. elokuuta kello 19:47

Reima Malkia · Huippukommentoija · Chalmers University of Technology
Suomalaiset business miehet eivät ole eivätkä koskaan ole edes euroopan parhainmistoa, mutta tämä tuntuu olevan alansa huippu. Antamalla 1% niin saa 99% takaisin sijoituksen muodossa ja jopa Afrikasta,Heheheh
Vastaa · · 16 · 25. elokuuta kello 23:41

Tapio Laaninen · Työskentelee yrityksessä Planmeca Oy
Suomalainen bisnesmies oli varsin fiksu, kun huomioidaan paljonko tuosta siirretystä summasta oli bisnesmiehen omaa rahaa ;)
Vastaa · · 5 · Eilen 4:11

Carl Wiedebaum · Helsinki, Finland
Tapio Laaninen

jep, todettu ettei rahotusta saada kasaan ja projekti menee vituiks. Sijoittajilta jo kerätyt rahat maksetaan "nigerialaiskirjeen" verukkeella jonnekkin jemmaan, ja pölyn laskeudettua naureskellaan mallorcalla mojito kädessä "täähän meni paremmin kun uskoinkaan"
Vastaa · · 8 · Eilen 5:18

Tomi Lindström · Huippukommentoija · Helsinki, Finland
Minullekin tuli sähköpostia jossa kerrottiin minun voittaneen pääpalkinnon Etelä Afrikan lotossa, miljoonat olisivat minun vain muutamien muodollisuuksien jälkeen...
Vastaa · · 17 · 25. elokuuta kello 19:48

??? ???????? · Huippukommentoija
Minulle taas itse Bill Gates olisi halunnut lahjoittaa 750 000 USD, kunhan olisin ensin antanut luottokorttitietoni.
Vastaa · · 30 · 25. elokuuta kello 20:36

Riitta Alanen · Huippukommentoija · Tampere, Finland
Minä sain YK:n pääsihteeriltä meiliä että saan miljoona taalaa kiitokseksi "humanitäärisestä" (?) työstäni. Olisi vaan pitänyt ensin lähettää muutama sata taalaa veroihin.
Vastaa · · 22 · 25. elokuuta kello 21:36

Reija Lindqvist · Turku School of Economics
Riitta Alanen Toi on niin hauskaa, että muka saisi miljoona taalaa joltain yhteisöltä, joka ei sit kuitenkaan tuon hirmulahjan jälkeen pystyis muka maksamaan satoja taaloja veroja tai muita maksuja... Muutaman satasen luulis voivat tuosta palkinnosta pystyvän kuittamaan :-D Eli niin selviä huijauksia - mä en oikeasti ymmärrä, miten ihmiset voi näitä uskoa????
Vastaa · · 3 · 25. elokuuta kello 22:23
Näytä 3 lisää

Terho Paavilainen
Onko tässä kyseessä joku ovelan tuntunen rahanpesu/veronkierto vai yksinkertainen autokauppias...?Veikkaan jälkimmäistä.
Vastaa · · 13 · 25. elokuuta kello 19:51

Henrikki Salut Viljanen · Huippukommentoija · Ftol/Hamk
...:-D :-D....Tyyppi vaan väittää kivenkovaa, ettei sitä mitenkään kusetettu ole..:-D :-D
Vastaa · · 8 · 25. elokuuta kello 20:29

Tomi Lindström · Huippukommentoija · Helsinki, Finland
Jos ei itse tunne tulleensa kusetetuksi niin ei kai se sitten ole niin.. Pääasia miltä itsestä tuntuu..?

Saattaapa olla että bielä vanhainkodissakin puolustelee "sopimusta" ja odottelee että vastapuoli täyttää "velvoitteensa".. ;)
Vastaa · · 11 · 25. elokuuta kello 22:30

Roni Kantis · Huippukommentoija · CTO, CMO, Drupal Architect yrityksessä Druid Oy
Itse veikkaan ensimmäistä. Kirjataan 450k sijoitustappioihin, nigerialaisille pieni provikka ja rahat veroparatiisiin.
Vastaa · · 3 · Eilen 0:54
Näytä 4 lisää

Teijo Lahtinen · Huippukommentoija
Pitää antaa kaikki rahat Afrikkaan, koska muuten RASISMI! T.Vihreät
Vastaa · · 8 · 25. elokuuta kello 20:04

Toni Korhonen · SAMK
Maailman fiksuin toimitusjohtaja. Ihan selkeesti. Onnea valitsemallesi (auto)tielle :-D
Vastaa · · 9 · 25. elokuuta kello 20:05

Aimo Flinkman · Huippukommentoija · Riihimäen lyseo
Uskomatonta, että joku voi luottaa tuollaiseen sijoituslupaukseen. Kun noissa summissa liikutaan, voisi kai edes mennä tapaamaan sijoittajaa nokikkain. Kauppa hänkin sentään jonkinverran on kiinnostunut rahojensa tulevaisuudesta. Huijaus tässä on kyseessä. No, saavathan lehdet kohta lisää uutisoitavaa.
Vastaa · · 2 · 25. elokuuta kello 20:12

Anna Funicelli · Huippukommentoija
Olet oikeassa Aimo. Koko juttu on niin absurdi, että se voi olla silmänlumetta sille että omistaja voi nostaa autokeskukseen sijoitettuja rahoja ulos, sillä pankkiin marssiminen ja tilin tyhjentäminen johtaisi välittömään kiinnijäämiseen. Helppo käyttää tekosyynä huijatuksi tulemista tuon "33 miljoonan lupauksen" varjolla, ja oikeasti apurin kanssa sitten nostaa Etelä-Afrikassa nuo 336 tonnia. Velkojat luulevat että rahat menivät nigerialaiskirjeiden spämmääjille, todellisuudessa omistaja on jakanut ne tuon "Wilsonin" kanssa kahteen pekkaan.
Vastaa · · 8 · Eilen 1:48

Jani Kuusilinna · Huippukommentoija · Munkkiniemen yhteiskoulu
tähän uskon ja itse. Näin sen täytyy olla. Kukaan joka aamulla pystyy pukemaan vaatteet päälle, lukemaan päivän lehden ja ajamaan autolla töihin niin ei voi nikuriaan lähettää rahaa kun piti itse sitä sieltä saada. Varmasti oli pirun kiusallista esittää aivovammaista kun ei voinut ymmärtää rikospoliisin varoitusta. No poliisi ei ole tyhmä. Saa liikemies vielä syytteet...
Vastaa · · 2 · Eilen 2:45

Tomi Jaatinen · Asuntomyyjä yrityksessä Aurentum Oy LKV
Ritaluomahan vaikuttaa ihan fiksulta kaverilta. Kaupathan hoidetaan aina pelkästään sähköpostilla ja puhelimitse... ;D
Vastaa · · 11 · 25. elokuuta kello 20:18

Ari Lindelöf · Huippukommentoija
ja varmaan pitää "sitovana" sopimuksena sitä spämmi sähköposti viestiä..
Vastaa · · 7 · 25. elokuuta kello 22:44

Jarkko Pesonen · Huippukommentoija
Miten on edes mahdollista että joku nigerialaiskirjeeseen narahtava kykenee pyörittämään firmaa?
Vastaa · · 10 · 25. elokuuta kello 20:27

Mika Sainila · Huippukommentoija · Yppäri, Oulun Lääni, Finland
Tuota ihmettelin itsekin.
Vastaa · · Eilen 1:09

Kai Laine · Huippukommentoija · Naantali
siis vieläkö joku idiootti menee näihin huijauksiin??? ettekö ole kuulleet ikinä ns. NIGERIALAIS KIRJEISTÄ? rahaa olisi tulossa mutta kun ensin tarvitaan kyhnyä että saadaan rahat maasta, pankista, naapurin perseestä, kiven alta jne jne jne...mistä näitä typeryksiä oikein sikiää!?!?!?!
Vastaa · · 1 · 25. elokuuta kello 20:29

Sari Laaksonen
Vaikken rasisti olekaan, niin kyllä värikylläiset ihmiset osaa valkonaamaa höynäyttää. Heh!
Vastaa · · 3 · 25. elokuuta kello 20:33

Heimo Hotakka · University of Helsinki
"En ole rasisti, mutta..." lol
Vastaa · · Eilen 0:30

Pekka Keränen · Huippukommentoija
Hämeenlinna voi unohtaa uuden autokaupan. Ei ole typeryydellä mitään rajaa.
Vastaa · · 1 · 25. elokuuta kello 20:41

Tony Kaveniemi · Huippukommentoija
Harva Hämeenlinnalainen on sitä edes tänne halunnut ; D
Vastaa · · 1 · 25. elokuuta kello 23:18

Juha Seppälä · Malmin Kauppaoppilaitos
Siihen päättyy yhden autotalon tarina jo ennen avajaisia. Mielestäni kenenkään ei kannata tutkia asiaa yhtään enempää kun aikanaan tutkintapyyntö tulee. Rahat on jo kertaalleen palautettu, mutta johtaja vaatimalla vaati päästä niistä eroon. Paitsi tietysti jos kyseinen johtaja omistaa kyseisen tilin bulvaanien kautta, ja on siirtymässä "hyvin" ansaitulle eläkkeelle.
Vastaa · · 3 · 25. elokuuta kello 20:42

Anna Funicelli · Huippukommentoija
Juuri näin Juha. Päädyin itse juuri samaan ajatteluketjuun. Tuskin monissa liemissä keitetty mies on oikeasti noin hyväuskoinen näin suurten rahojen kanssa, eiköhän ole melko suuri todennäköisyys sille että tuo "Wilson" onkin apuri joka nostaa ne rahat lopulta käteiseksi siellä toisessa päässä, antaa suomalaiselle koko potin miinus palkkiot, ja hommaa on suunniteltu jo pitkään. Rahoittajien, mm. kaupungin varat siis kavalletaan huijatuksi tulemisen varjolla. Saapa nähdä vuosien päästä eri lehdistä, pitikö analyysimme paikkansa.
Vastaa · · 4 · Eilen 1:53

Pasi Töytäri · Huippukommentoija · Talousjohtaja yrityksessä Premia Solutions Oy
Hyvin jännä juttu !! ... nigerialaiskirje löysi voittajan, nyt niitä alkaa tulee satamiljoonaa kertaa enemmän.
Vastaa · · 1 · 25. elokuuta kello 20:42

Stina Kankaristo · Seksuaaliterapeutti yrityksessä Lintulan Luostari
Vai onko nin että autokauppiaat höynäyttävät Suomen viranomaisia ja mustia miehiä siirtämällä yhtiön rahoja omille tileilleen Etelä-Afrikkaan. Ettei vaan olisi suurenpuoleinen huijaus meneillään?
Vastaa · · 6 · 25. elokuuta kello 20:43

Pekka Palén · Huippukommentoija · Hämeenlinna, Finland
Luultavasti. Ainakin Hämeenlinnan kaupungin virkamiesjohtoa ja poliittista eliittiä on höönäytetty vuosikausia. Sambian Car Centerillä ei ole suurista lupauksista huolimattta rahaa maksaa n. 8,4 miljoonan euron tonttia. Millähän rahoilla rahoitetaan n. 150 miljoonan euron rakennusprojekti? Veikkaus on: päitä putoilee viimestäin silloin, kun projekti on palannut KO:sta
Vastaa · · 1 · 25. elokuuta kello 22:19

Anna Funicelli · Huippukommentoija
Tuo on todennäköisempää kuin huijaukseen haksahtaminen. Todellisuudessahan koko kuviota on voitu suunnitella vuosikausia jotta kavallus onnistuu ilman rikosoikeudellista vastuuta.
Vastaa · · Eilen 1:57

Esko Vasaramäki
Rahat menee Ritaluomalle itselleen. Pikku puhallus . . . .
Vastaa · · 1 · 25. elokuuta kello 20:48

Jaakko Fagerlund · Huippukommentoija · Tampereen ammattikoulu
Tyhmä mikä tyhmä, normaalilla järjellä varustettu ihminen olisi haistanut huijauksen tuosta nigerialaiskirjeviritelmästä saman tien.
Vastaa · · 25. elokuuta kello 20:50

Timo Leskinen · Huippukommentoija · Asennusmestari yrityksessä KSB Finland Oy
Varat ovat edelleen Ritaluoman kontrollissa, ne on siirretty verottajan ja todennäköisen konkurssipesän ulottumattomiin.
Kyllä näitä on osannut tehdä ihmiset ennenkin, professoreista lähtien sitten tiristy että olinpa tyhmä, voivoi koittakaa ymmärtää, ei saa missään nimessä paheksua.
Vastaa · · 3 · 25. elokuuta kello 20:51

Minna Takala · Huippukommentoija · Keskuspuiston ammattiopisto
Mulla olisi 5 miljoonaa Sveitsissä, tarvitsen apua niiden saamisessa..pienellä raha"lainauksella" saat 1 miljoonan... Kuka lähtee mukaan tähän ? On ihan aito ja tottakai tehdään kirjallinen sopimus ja voit jopa itse valita musteen värin. Oliko ne ollin oppivuodet vai ollin oppirahat mitä tässä seurataan, koska ihmiset uskoo.. Nopea rikastuminen tapahtuu perinnön tai pokeripöydän kautta.. Ei nigerialaisen sijoittajan :D
Vastaa · · 25. elokuuta kello 20:54

Anne Niklander · Huippukommentoija
Olisin voinut kertoa tuon.
Vastaa · · 25. elokuuta kello 21:04

Risto Janhu · Huippukommentoija
Australia 26.8.2014, Tämä yksi mänttipää on selvä esimerkki, suomalaisen, muka viisasta aivo toiminnasta, olette ottaneet liian monta tohtorin jauhi pilleriö, minö osasin 2 ti kävellä ulos sairaalasta ja käskin hoitajien itse syörä tyrkyttämänsä pillerit ja elän viellä ?
Vastaa · · 25. elokuuta kello 21:04

Ari Jörgen Lehtinen · Huippukommentoija · Töysä
Eli olin koko ajan oikeassa.

Et jumankauta ole syönyt lääkkeitäsi.

Olisit nyt silti hourimatta...
Vastaa · · 8 · 25. elokuuta kello 21:28

Ville Jokela · Huippukommentoija · TAMK - Tampereen ammattikorkeakoulu
Tietääkö hoitohenkilökunta, että lähdit puntikselle?
Vastaa · · 25. elokuuta kello 21:47

Risto Janhu · Huippukommentoija
Ville Jokela Eivät ne edes tiedä tappavansa tohtorien määräyksestä
Vastaa · · 25. elokuuta kello 22:20

Mika Junni · Huippukommentoija
Hölmöjä piisaa.. Luku- ja kirjoitustaidottomat savimajojen kasvatit vie Suomalaisia kuin litran mittaa.. Viekööt, jos irtonaista fyrkkaa on lahjoitettavaksi. Jutta ja Jykä pisti silti paremmaksi; koko kansa maksaa. Vedättäjinä Kreikkalaiset..
Vastaa · · 2 · 25. elokuuta kello 21:15

Vesa-Matti Junnila · Masentaja yrityksessä Euran Teollisuushuolto oy
Jaahas... kukahan kreikassa sitä rahaa sitten sai??? Kreikan 300mrd velka kasvoi, sillä välillä kun kreikkaa tuettii 320 miljardilla, 340 miljardiin... Saksan ja Ranskan Kreikkaan sijoittaneet pankit saivat kyllä "omansa" pois...
Vastaa · · Eilen 0:40

Markku Eriksson · Katso henk. koht.
Toivottavasti lähetti omia rahojaan.
Vastaa · · 3 · 25. elokuuta kello 21:15

Joonas Ryökkänen · Huippukommentoija
Ei jumalauta, vielä löytyy pällejä jotka menee nigerialaiskirjeisiin, vaikka niistä on toitotettu joka tuutissa.
Vastaa · · 25. elokuuta kello 21:17

Jari Laaksonen · Huippukommentoija · Hämeenlinna, Finland
Kuka tuollasen urpon kanssa haluaa olla missään tekemisissä? Oikein kovan luokan business-mies ;-) Ei hemmetti! Miten joku voi olla noin hemmetin tyhmä?
Vastaa · · 25. elokuuta kello 21:17

Jani Säde
tästä jutusta nyt ei muuta tule mieleen kuin https://www.youtube.com/watch?v=fEMfzxNqGN0
Vastaa · · 25. elokuuta kello 21:18

John Walkinson · Huippukommentoija
Oliko kaveri ensimmäistä kertaa netissä, vai mitä kummaa? Nyt täytyy jo melkein toivoa, että kyseessä olisi Ritaluoman osalta jonkinlainen rahanpesuyritys, sillä muussa tapauksessa tilanne on jo nolo. Itseasiassa yksi Suomen historian noloimmista vedätyksistä, ellei noloin.
Vastaa · · 1 · 25. elokuuta kello 21:19

Juha Hautaviita · Huippukommentoija · Helsinki, Finland
Jätkä laittoi elämänsä ensimmäisen sähköpostin ja heti sai päävoiton.
Vastaa · · 19 tuntia sitten

Janne Liukkonen
Hyvä Suomi:)
Vastaa · · 1 · 25. elokuuta kello 21:23

Seppo Rantanen · Työskentelee yrityksessä Dream Broker
Africa!!!
Vastaa · · 1 · 25. elokuuta kello 21:41

Viitavuori V-m · Huippukommentoija
Jatketaan naattimista...leffa jatkuu..
Vastaa · · 25. elokuuta kello 21:24

Sami Ojanen · Huippukommentoija · Helsinki, Finland
Tämä uutinen heittää synkän varjon meidän kaikkien Afrikkaan sijoittaneiden ylle. Alan pikkuhiljaa epäilemään, että minäkään en saa Tohtori Objembon lesken lupaamaa 50 miljoonaa euroa. Tohtori Objembon kuoltua leski halusi antaa tohtorin omaisuuden minulle, koska olen ulkomaalainen. Piti vain lähettää 1000 euroa Lontoolaiseen pankkiin kuluja varten.
Vastaa · · 7 · 25. elokuuta kello 21:24

Sari Naukkarinen
Saitko myös iloisen lesken kaupantekijäisiksi?
Vastaa · · 1 · 25. elokuuta kello 23:38

Ari Jörgen Lehtinen · Huippukommentoija · Töysä
Onko ihme, että kokoomuksen touhuilu vetää suomen suohon, jos yritysjohtajat, joita puolue edustaa ja tukee, ovat tätä tasoa.

Ilmankos yle:n oma lähetinlaitteistokin myytiin ulkomaalaisille sijoittajille ja nyt on jo maksettu, saatu raha, ja ylikin käyttömaksuina, eikä loppua näy.

Eloppi palkattiin nokialle vetämään firma suohon ja kaikki muukin vähänkin kannattava yritystoiminta, jumankauta, katsastustoimintaa myöten, on myyty sijoittajille ja rahat on hassattu...

Eikä muuta kuin työttömyyttä ja lisää maksamista odotettavissa...

Jee, fantastista, mehän tienataan tällä...
Vastaa · · 6 · 25. elokuuta kello 21:25

Nicke Laakkonen · Hausjärvi
Aika noloa.
Vastaa · · 25. elokuuta kello 21:44

Iiro Liljeström · Huippukommentoija · Tuusula, Finland
Ritaluomalta epätoivoisen miehen epätoivoinen teko. Sunny Car Center kuuluu taloudellisen nousukauden visioihin mutta ei taantuma Suomeen. Ei tuolle epäonnistumisen monumentille löydy rahoittajaa tuskin koskaan. Yhtään ei auta, että Ritaluoma paljasti julkisesti olevansa täysin noviisi liikemiehenä ko. naurettavalla rahoituskuviolla.
Vastaa · · 1 · 25. elokuuta kello 21:49

Juha Hautaviita · Huippukommentoija · Helsinki, Finland
Positiivistä tuossa on se, että ei edes Google lähde poistelemaan noin paljon tietoja yhdestä miehestä ja jokaisen suomalaisen kunnan päättäjä voi tarkistella yhteistyökumppaninsa taustat...ja lopettaa bisneksen suunnittelun siihen.
Vastaa · · 19 tuntia sitten

Juho Mäkeläinen · Huippukommentoija · Helsinki, Finland
No voi että,miten vielkin mennään vipuun. Taitaapa Ritaluoma saada pyyhkiä sopimuksella hanuriaan.
Vastaa · · 25. elokuuta kello 22:00

Markku Mikkelson · Huippukommentoija · Työskentelee yrityksessä Mikkelson.fi - www
Ritaluoma muuttaa caribialle, rahat on jo tulleet sinne mutkan Afrikassa heitettyään.
Vastaa · · Eilen 4:04

Jarmo Määttä · Huippukommentoija
kyllä pitää sanoa että on oikein että näitä jymäytetään.kouluja käynyt ja mennee noin halpaan(laittaskohan minunkin tilille vähän hilloo.voisin myydä mumbaissa olevan polkupyörä tehtaan sekä nigeriassa olevan ikiliikkujan.).
Vastaa · · 25. elokuuta kello 22:04

Hannu Ellonen
Ei kukaan omia rahoja sijoita noin. Vaan firman rahoja. Oma yhteysmies voi olla Sambiassa juonessa mukana. Näin voi nostaa verotonta tuloa, tai piilottaa omaa omaisuutta tulevan keikautuksen varalta perijöitten ulottumattomiin.
Vastaa · · 1 · 25. elokuuta kello 22:20

Henri Keränen
Onkohan tuo ritaluoma harkinnut politiikkaa? Pääministeri ainesta. Tai ainakin valtiovarainministeriksi.
Vastaa · · 4 · 25. elokuuta kello 22:20

Juha Hautaviita · Huippukommentoija · Helsinki, Finland
Ihan sama mikä palli , kuhan saa vastattavakseen kehitysavun...
Vastaa · · 19 tuntia sitten

Matti Harju · Hämeenlinna, Finland
Voi ..ttu. Kenen rahoja sinne meni? Kysyy huolestunut veronmaksaja Hämeenlinnasta !! No kyllä se siitä kun lakkautetaan parit koulut ja terveysasemat sekä nostetaan tietty vielä pikkasen veroja. Onneksi saatiin sentään hieno kyltti sinne suolle!
Vastaa · · 25. elokuuta kello 22:22

Petri Antsu Suomi · Huippukommentoija
Hyvinkäällä on autokauppakekittymä, josta saa ostaa varmaankin kaikkia automerkkejä millä yleensä saa Suomessa ajaa. Näillä uusien autojen myyntimäärillä tuollaiset sijoitussummat eivät todellakaan ole käsitettävissä, sillä nehän pitäisi saada jotenkin ja nopeasti takaisin. Saa siinä muutaman tojotan, skootan ja golffin myydä, että on bonuksia mistä jakaa.
Vastaa · · 1 · 25. elokuuta kello 22:29

Taide Paaval · Savonlinna
Luulen että tämä koko Sunny Car Center on suuren luokan huijaus, Ritaluoma vain siirtelee muilta huijaamiaan rahoja turvaan, ei kukaan voi olla oikeesti nuin tyhmä että luulee saavansa rahat Nigeriasta, keksitty juttu, Sunny Car Centerillä on vielä varmaan rahaa ja ne pitää saada turvaan ennen kuin koko homma kaatuu, eli mega puhallus käynnissä.
Vastaa · · 1 · 25. elokuuta kello 22:29

Unelma Hyasintti Säleikkö
Minäkin voisin perustaa sunny car centerin Hämeenlinnaan. Voisivatko nämä kaksi höpläukkoa antaa minulle 336000€ tilille?
Vastaa · · 25. elokuuta kello 22:33

Antero Lehto · Työskentelee yrityksessä Yksityisyrittäjä
Tämä haiskahtaa sille, että raha on siirretty hieman omiin hommiin..
Vastaa · · 1 · 25. elokuuta kello 22:35

Ensio Jauhiainen · Huippukommentoija
mikäs laitos siellä hämeenlinnan lähellä hoitaa näitä yläpään heittoja ,kannattaisi ainakin kysellä
Vastaa · · 25. elokuuta kello 22:44

Juha Hautaviita · Huippukommentoija · Helsinki, Finland
Tämän uutisoinnin jälkeen ei ole toimitusjohtajan vaikea haalia lisää sijoittajia projektiin :D Tuntuu olevan osaavissa käsissä projekti ja sellainen luo uskoa sijoittajiin...
Vastaa · · 25. elokuuta kello 22:44

Pekka Tolvi · Huippukommentoija
Eikö näille aivottomille Hämeenlinnan päättäjille jo yksi Innoparkki riitä rahoitettavaksi.
Vastaa · · 25. elokuuta kello 22:51

Pekka Tolvi · Huippukommentoija
Audi-Blondi Ritaluoma
Vastaa · · 25. elokuuta kello 22:54

Lulu Ranne · Työskentelee yrityksessä Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Tähän mieheen Hämeenlinnan kokoomus ja demarit luottavat edelleen. PS irtisanoutui lopullisesti kun Regina tuli kehiin. Äänestys kaupunginhallituksessa ja eriävä mielipide.
Vastaa · · 2 · 25. elokuuta kello 23:09

Lassi Valkama · Huippukommentoija · Opettajaopiston Ammattikoulu Hml
Tai siis kamalaahan tuo on että edelleen luottavat. Pelottaa seurata miten Hämeenlinna ajetaan ihan suohon.
Vastaa · · Eilen 2:31

Juha Hautaviita · Huippukommentoija · Helsinki, Finland
Tuo on pelottavaa, jos kokkarit ja demarit hakkaa vieläkin päätänsä seinään tämän uutisoinnin jälkeen.
Vastaa · · Eilen 3:36

Karri Aronen · Huippukommentoija · Duisburg
Tuon tason idiootilta varmasti kannattaa ostaa käytetty auto.
Vastaa · · 25. elokuuta kello 23:11

Ahti Rautapuro · Huippukommentoija · Grade 1
hahahahahahahahha tyhmåå kusetettiin,,, voin kertoa ettå olen itsekin saanut saman tyylisiå kyselyitå,,, mutta mulla on aivot korvien vålisså,,, misså tållå kaverilla on,,,, onko ne siellå misså joillakin miehillå on,,, polvista våhån ylåpuolella
hahahhahahah kyllå naurattaa,,, pientå suomen poikaa kusetettiin
kun oli tyhmå,, ja luuli itseåån isoksi pojaksi,,,oppikaa nyt siellå muut
Vastaa · · 25. elokuuta kello 23:14

Matti Varjonen · Turku, Finland
Käden ojennus Ritaluomalle. Lähetä tililleni 400000 niin hankin rahat takaisin. Palautan 336000 heti seuraavana päivänä kun suoritus on saapunut tililleni. palautuu yö unet kaikille osallisille...
Vastaa · · 25. elokuuta kello 23:21

Matti Muurilainen
Heh heh...kerrankin meni näin päin että autokauppiasta huijattiin
Vastaa · · 1 · 25. elokuuta kello 23:29

Lauri Honkajuuri · Toimitusjohtaja yrityksessä Lisäilma Oy
Sinne meni, mutta jäipähän hieno muistomerkki pellolle :) JOS autokeskittymää yleensäkään mihinkään päin suomea laitettaisiin, niin kyllä maahantuojat sen tekisivät ihan omin nokkinensa, mitä ei tule ikinä tapahtumaan. Ai Lada ja Lamborghini myytäisiin saman katon alla ja vielä Hämpässä? Hehe!
Vastaa · · 25. elokuuta kello 23:30

Sari Naukkarinen
Hei mr Ritaluoma, mulla olis myös hieman ylimääräisen rahan tarvetta. En toki tarvitse noin montaa miljoonaa, mutta muutama miltsi kyllä auttaisi kummasti. Sinulla kun tuntuu tuota ylimääräistä rahaa löytyvän, niin panenko minä tilinumeron tulemaan? Ja tulee ihan halvaksikin, kun on kyseessä kotimainen pankkitili, niin siirtokulutkin on pienemmät, kun tuon rva Chiluban pankin kulut. Kirjaat sitten vaikka kirjanpitoneuvoiksi sinne kirjanpitoon.
Vastaa · · 25. elokuuta kello 23:34

Kirill Rinne · Huippukommentoija · Työskentelee yrityksessä RCC-Partners
Mulle tuli kanssa tollane kirje kerran ja päätin tehdä pilaa siitä kafferista, joka niitä lähettelee - eka vastasin, et oon todella kiinnostunut asiasta. Sit se ehdotti tapaamista, mihin suostuin. Sanoin ostavani liput Sambiaan ja tulevani sinne. Viikon päästä sitten skriivasin sille, että kiitos todella paljon vierailun järjestämisestä - hänen päällikkönsä John ( nimen katsoin netistä googlettamalla paikallisten firmojen luettelosta) soitti minulle ja kertoi henkilökohtaisesti järjestävänsä kaikki vierailuun liittyvät asiat. Valehtelin, että hän oli lentokentällä vastassa, vei minut tapaamaan jotain ministeriä, jolle minä maksoin käteisellä ison summan ja joka antoi tilinumeronsa, jolle myöhemmin siirsin lisää ja nyt odottelen miljoonia tililleni. Kysyin samalla, että joko tää ekan kirjeen kirjoittanut on toipunut leikkauksesta... Näytä lisää
Vastaa · · 12 · 25. elokuuta kello 23:34

Sari Naukkarinen
Kiitos päivän parhaasta naurusta. Täytyy kertoa eteenpäin.
Vastaa · · 1 · 25. elokuuta kello 23:41

Samppa Ruohtula · Työskentelee yrityksessä IKI-Kiuas Oy
Tässä Kirill sinulle tuon "takaisinvedätys"-taidon huipentuma ja klassikko, jossa kirjeen saanut vei tämän aivan omalle tasolleen: http://www.wendywillcox.50megs.com/
Vastaa · · 2 · Eilen 2:00

Raimo Kangas · Huippukommentoija · Elämänkoulu
olavi j mattila menetti omaisuutensa samantyyppiseen kupruun,ent.ministeri valmetin toimitusjohtaja,kekkosen luottomies
Vastaa · · 25. elokuuta kello 23:42

Rainer Öhman · Huippukommentoija · Vihti
Uutinen olisi ollut, jos kyse ei olisi ollut huijauksesta.
Vastaa · · 25. elokuuta kello 23:45

Janne Salminen · Espoo, Finland
Enpä ois uskonut
Vastaa · · 25. elokuuta kello 23:46

Timo Ruippo · Kouvola
Hih hih. "Ei meitä ole vielä huijattu". Ei varmaan koskaan huijatakaan, sillä mistäs idiootti sen huomaisi ;-)
Vastaa · · 25. elokuuta kello 23:59

Hirvose Pauli · Huippukommentoija
1-0 Nigerialle.
Vastaa · · 1 · 25. elokuuta kello 23:59

Henri Kalteinen
Miksi moinen haloo? Saa kai sitä omia rahoja laittaa mihin vain. Kukaan ei kuitenkaan sano mitään kun valtio suoltaa verorahoja miljardeja joka vuosi kaiken maailman kehitysapuihin ja tukipaketteihin (lue: nigerialaiskirjeisiin).
Vastaa · · Eilen 0:01

Johnny Sack · Huippukommentoija · Guantánamo, Cuba
hahaha...olisko pikku hiljaa aika katsoa esim. firman sijoitusneuvojan suuntaan, varmaan hänen takia firman aikaisemmatkin sijoitukset on kusseet, siks firmalla pyyhkii nykyään niin hyvin xD vai kuka idiootti siel niistä vastaa? nyt on sit löytynyt s-postin roskapostista lupaava sijoittaja? varmaan vittuttaav:D mut ehkä tää biisi helpottaa vähän tuskaa http://www.youtube.com/watch?v=Lrmc5jl7s2c
Vastaa · · Eilen 0:06

Panu Tunttunen · Tampere, Finland
Kohta pojat häipyy vähin äänin takavasemmalle ja nautiskelevat rahoistaan Bahamalla.
Vastaa · · 1 · Eilen 0:07

Markku Tauriainen · Internet vastaava yrityksessä Heurex Oy
Okei... Ja tämä kaveri pyörittää firmaa? Kysymys vain kuuluu: Miten hän sai näinkin kaukaa itselleen 'luotettavan' rahoittajan? Paras oli kun joskus 96-97 tuli ihan kirje silloiselle firmalle mahdollisuudesta saada xxmil dollaria jotka on yksi kuolleen leski sijoittamassa... Taitaa olla vielä jossain pahvilaatikossa tallessa minulla sekin. Ottavat 10mil email osoitetta, spammaavat tosi pienellä kustannuksella jokaiselle mahdollisuuksista ja Suomalainen on niin tyhmä, että menee vielä lankaan...
Vastaa · · Eilen 0:17

Paul Murphy · Writer Kirjailija författare yrityksessä Writer Kirjailija författare
Aivan selvä Nigerialais kuvio, ensin pitää maksaa kaikenlaisia kuluja että saa valtavan summan rahaa. Aina sama juttu, koskaan ei opita...
Vastaa · · Eilen 0:21

Sari Sarmas · Huippukommentoija
Kuinka Tyhmä pitää olla että odottaa africantähdeltä rahaa sen jälkeen kun sijoittanut sinne muutaman donan?
Eiks ois ollu hiukkasen varmempaa kysästä niitä millejä vaik kansainväliseltä sijoitusyhtiöltä? Noi kuuluu tietää jo kauppakoulun ala-asteella.
Vastaa · · Eilen 0:22

Juha Juhde Räisänen · Huippukommentoija
Yks satku kannataa laittaa vielä menemään, kyllä ne miljuunat sieltä tuloo
Vastaa · · Eilen 0:28

Martti Saukko · Huippukommentoija · TSIK
Ritaluoma kirjoittaa lähivuosina uuden version kirjasta minun afrikkani
Vastaa · · Eilen 0:47

Timo Ala-Rämi · Huippukommentoija · Työskentelee yrityksessä ?????
Onko oikeasti huijattu....jotenkin epäuskottavaa. Kukahan mahtaa olla noiden rahojen todellinen saaja, että ei vaan olis ton toimarin tuttuja...
Vastaa · · 1 · Eilen 0:59

Karri Heinämäki · Huippukommentoija
Paljonhan Ritaluoma pisti wincapitaan? No on se hyvä että autokauppiastakin joku jymäyttää. Jos miehen business vaisto on kuin 4 vuotiaalla lapsella niin se on ihan oikeinkin, että näin käy, Sääliksi käy vaan muita sijoittajia...
Vastaa · · Eilen 1:30

Esa Kivela · Työskentelee yrityksessä Redskins Nordic
Ritaluoma muistuttaa mieliin Suomen kauppa- ja teollisuusministeri Mattilan Olen joskus myös uskaltanut epäillä seuraako kukaan miten hyväntekeväisyys rahat sijoitetaan. Osuuko viidakon läpi heitetyt rahat tarkoitettuun kohteeseen.
Vastaa · · Eilen 1:38

Anu Jutila · Oulu, Finland
Öö..en kyllä ymmärrä sijoittamisesta yhtikän mitään, mutta blondin aivosoluillakin tuntuu oudolta, ett jos ulkomaalaiset aikoo sijoittaa tänne miljoonia ni miks Ritaluoman tarvii ensin lähettää heille reippaat 300 000?? Anna mulle, ni mä annan sulle..haiskahtaa pahasti.
Vastaa · · Eilen 1:39

Anna Funicelli · Huippukommentoija
Joku tässä silti epäilyttää. Hän ei näytä olevan moksiskaan menetyksen mahdollisuudesta. Tuskin mies oikeasti on noin tyhmä, varsinkin kun tietää nigerialaiskirjeiden olemassaolosta ja poliisikin on henkilökohtaisesti varoittanut. Ettei jotenkin yrittäisi saada "autokeskuksestaan" rahoittajien varallisuutta ulos 336 tonnia epärehellisesti? Voi olla ettei tuo toisen osapuolen "edustaja" olekaan edes huijari, vaan tarkkaan ovat sopineet rahojen nostosta Etelä-Afrikassa. Tietenkään sitä 33 miljoonaa ei ole olemassakaan, mutta se onkin vain tietoista hämäystä, voidaan sitten sanoa että 'rahat katosivat, tultiin petetyksi', vaikka rahat on toisessa päässä nostettu käteisenä ja sitten jaettu keskenään myöhemmin lähettäjän kanssa.
Vastaa · · 1 · Eilen 1:42

Eetu Malhonen · Lempäälä
Ritaluoman kannatas laittaa nyt se tietokone kiinni, ettei menetä lisää rahaa..Saipahan joku Afrikkalainen isomman savimajan. http://25.media.tumblr.com/tumblr_lvb7pfnPNC1qgwd1ro1_500.jpg
Vastaa · · Eilen 1:49

Epe Helenius · , kustantaja, konsultti, MD Ratas ja puoliammattilainen futisfani yrityksessä Musiikin sekatyöläinen, yrittäjä
Sunny Car Centerin rahoitus tuntuu olevan vakaalla pohjalla, kyllä näistä lähtökohdista rahamiehille ja pankeilla saa uskottavan sijoitusmuistion tehtyä niin SCC on pian muutakin kun se mainos Hämeenlinnan moottoritien varrella, joka on siinä nököttänyt jo useamman vuoden.
Vastaa · · Eilen 1:56

Timo Leskinen · Huippukommentoija · Asennusmestari yrityksessä KSB Finland Oy
Minua niin sangen kyrsii lukea kirjoituksia joissa Ritaluoma kuvataan tyhmäksi. Kuka tässä on tyhmä kun mies siirtää pahanpäivän varoja itselleen turvaan. Tyhmä on Se joka voisi estää asian tapahtumasta, täysin selvää rikollista menettelyä, mies kähmi rahat itselleen ja vetoaa kohta tyhmyyteensä.
Vastaa · · 1 · Eilen 2:08

Panu Tunttunen · Tampere, Finland
Taitaa se Ritaluoma kusettaa tässä kansaa ja muita hölmöjä mukaan lukien itseään. Kuka nyt oikeasti uskoo että mikään firma heittelisi rahojaan nigerialaiskirjeille vaikka olisi miten kusessa rahoitustensa kanssa.

Koko mainittu "tapaaminen Wilsonin kanssa" viittaa myös aikalailla siihen, että koko homma on Ritaluoman keksimä, koska ei tuolla lisätiedolla perustella yhtään mitään kun asiaa aletaan selvittelemään. Sen nyt tietää kaikki, ettei koko Wilsonia ole olemassakaan, eli ei hänen tapaaminen toimi tekosyynä "perustelemaan Ritaluoman näkemystä sijoituksen aitoudesta" millään tasolla. Ainoa syy koko asian sanomiselle on tyhmän suusta se, että se loisi aidomman kuvan tapahtumasta/huijauksesta ja petetyksi tulemisesta. Tosin se ei toimi siinäkään, koska asialla nyt on tasan kaksi vaihtoehtoa..
Vastaa · · Eilen 2:17

Juha Virkkala
Tuo Wilson tuo mieleen Tom Hanksin kaverin siinä autiosaarileffassa. Olis voinu kyllä keksiä jonku vähemmän mielikuvia tuovan nimen. Mutta tais olla lentopallo sopivasti näkyvillä, kun läppärin avas...
Vastaa · · 1 · Eilen 2:49

Jetro Minkkinen · Helsinki, Finland
Nyt tiedän autokaupan, mistä en tule koskaan ostamaan autoa.
Vastaa · · 1 · Eilen 3:15

Jarno Mikkonen · Kuopio, Finland
Miten voi tuollaisessa asemassa oleva ihminen olla noin tyhmä?
Vastaa · · 1 · Eilen 3:16

Ari Laukkanen
Jaa-a, muista että Suomi neuvotteli hyvät vakuudet Kreikasta :D
Vastaa · · 22 tuntia sitten

Laiho Salkosalo · Tampere, Finland
Siis uskomaton pölvästi. Kyllähän tuolla 336 000 eurolla saa luotua hyvin uskottavan kuvan itsestään kuten tämä Mark Wilson on tehnyt. Ei tarvita paljonkaan siihen, että vuokraa sopivan tyylikkään toimiston, painattaa käyntikortit vaikka millä tittelillä ja palkaa vaikka henkilökuntaa luomaa kuvan uskottavasta liiketoiminnasta. Ja siis joku urpo menee tähän miinaan.
Vastaa · · Eilen 3:21

Petteri Malinen · Huippukommentoija
Sain muutama viikko sitten tällaisen viestin. Mullekin on kasa rahaa tulossa :)

Dear Petteri Malinen

This email must come to you as a surprise, but I believe that it takes just a contact for people to become great friends and business partners.
My name is Edward Ramos, a retired Financial Advisor in United Kingdom. I am contacting you to assist in claiming funds totaling 10.5 million pounds (Ten million five hundred thousand British Pounds Sterling) deposited in a bank here in (UK) belonging to my late Client Engr. P. C. Malinen by acting as his next of kin since he died along with his entire family members in a car crash leaving behind no next of kin.
Reply if interested, contact me via email (edwardramos1960(at)yahoo.com) so that I can get back to you with full details about this issue.

Thank you as I wait your urgent response.

Edward Ramos.
Vastaa · · Eilen 3:23

Erkki Lankinen · Huippukommentoija · Elämän kova koulu
mä sain kans kirjeen gaddafin vaimolta..arvatkaa siirsinkö rahat Lontoon Barclays pankkiin... kyllä ne on hitait tuoll hämiksessä... apinaa koijataan..
Vastaa · · Eilen 3:31

Aaron Ilmakari · Huippukommentoija · Tampere, Finland
Hehheh, on kyllä absurdia. Mietityttää vain se, että miten noin käsittämättömän tyhmä kaveri on alunperin saanut tuollaiset varat. Nooh.. tyhmästä päästä kärsii koko lompakko :D
Vastaa · · Eilen 3:52

Markku Mikkelson · Huippukommentoija · Työskentelee yrityksessä Mikkelson.fi - www
Tyhmempi ja viisaampi. Veikkaan ensimmäistä valkoihoiseksi.
Vastaa · · Eilen 3:56

Markku Mikkelson · Huippukommentoija · Työskentelee yrityksessä Mikkelson.fi - www
Voihan se tietenkin olla niin, että valkoihoinen onkin kierompi ja musta vain apuri. Musta tuntuu, sanoi entinen likka.
Vastaa · · Eilen 4:42

Janne Sokka · Huippukommentoija · Työskentelee yrityksessä Useita
No mutta eihän leski Sambiasta ole mikään kummallinen juttu, minullakin oli tuntematon pulassa oleva sukulainen kerran Ghanassa, joka lähestyi minua mailitse. En tosin oikein saanut tolkkua varsin heikosta kielenkäytöstä (englanniksi), että siis oliko meidät erotettu lapsina toisistamme ja siksi en tiennyt hänestä, vai oliko hänen lapseltaan erotettu jokin ruumiinosa.. Mutta parilla tonnilla olisin saanut ruhtinaallisen palkkion, kun hän olisi pelastunut. Juuri sen rahan olisi tarvinnut jonnekin safety country landing.. vai miten se nyt meni. Tai jos leski Sambiasta = sukulainen Ghanasta, juttu vain vähän hioutui...:)
Vastaa · · Eilen 4:03

Mikko Turkki
Jos tää ei oo joku mainoskampanja millä halutaan liikkeelle julkisuutta niin melkonen taulapää on johtajaks päässy :D
Vastaa · · Eilen 4:14

Kimmo Federley · Huippukommentoija · Lappeenranta, Finland
laita mulle kolmesataa tuhattu ni saat parin viikon päästä 30 miltsiä.... eiku
Vastaa · · Eilen 4:26

Yrjö Koskinen
Tää on vaan Ritaluoman viimenen "kasvojenpesuyritys". Eihän se sinne henkilökohtaisia rahojaan lähettänyt. Nyt koko kupla, jonka kerroin olevan kupla jo neljä vuotta sitten, on helppo puhkasta. Voi pistää kaikki sen piikkiin, että häntä on huijattu. Alunperinkään tuohon taloon ei ollut tulossa yhtään Hämeenlinnalaista uuden auton edustusta, niin käytetyn jobbareitako se olis siihen ottanu!
Vastaa · · Eilen 4:28

Olli Tinnilä · Vääksyn yhteiskoulu
saa pari datsunia myyä ennenkuin saa rahansa takasin tienattuu
Vastaa · · Eilen 4:40

Olli Rita · Loxahatchee, Florida
Katos vaan , sehan on oppinu englantia vuosien varrella.
Vastaa · · 1 · Eilen 4:43

Markku Pirttiniemi · Hämeenlinna, Finland
Muistan Olli kommentit...
Vastaa · · 1 · Eilen 5:31

Pekka Leikas · Elämän kova koulu
Kai ne saa vähentää verotuksesta.
Vastaa · · Eilen 4:58

Kimmo Uski · Huippukommentoija
Voi taivas mitä ne itkee eikö toi ole ihan omaa tyhmyyttää. Anna mulle 300000 niin mä hoidan kunnon rahoituksen pisneksille eikä sul ole mitää hätää ( mitä todennäköisemmin emme ikinä tapaa etkä sä löydä minua) Voi että näit on fiksui ihmisii
Vastaa · · Eilen 4:58

Jani Mäki · Huippukommentoija · Hervannan ammattioppilaitos / Pirkanmaan ammattioppilaitos
Antaskohan tää Ritaluoma sijotusvinkkejä? Saattasin olla kiinnostunut.
Vastaa · · Eilen 5:37

Jarno Taivainen
Venäläisen ruletin vastakohta, Suomalainen ruletti: laitetaan kaikki mustalle ja toivotaan parasta..
Vastaa · · Eilen 5:39

Jari Tapaninen · Helsinki, Finland
Nauravat nyt paikallisetkin meill.. .ei vaan Ritaluomalle: http://zambiadailynation.com/2014/08/23/nigerians-in-chilubas-28m/
Vastaa · · Eilen 5:44

Jouko Riuttamaki · Huippukommentoija · Sinervän koulukeskus
Ja puoluekanta on ehkä Kokoomus .
Vastaa · · 23 tuntia sitten

Tero Huikko · Sales Manager Nordic & Baltics yrityksessä Elkome Systems Oy
Tuksun business-malli ilman talvirenkaita. Onnea vaan elämästä.
Vastaa · · 23 tuntia sitten

Jari Kuiri · Huippukommentoija · CEO & Founder yrityksessä Entrepreneur
http://www.finder.fi/Toimitilavälitystä,%20toimitilamyyntiä,%20toimitilavuokrausta/Sunny-Trading%20Oy%20Ltd/ESPOO/yhteystiedot/192749
Vastaa · · 23 tuntia sitten

Jari Kuiri · Huippukommentoija · CEO & Founder yrityksessä Entrepreneur
http://www.finder.fi/Toimitilavälitystä,%20toimitilamyyntiä,%20toimitilavuokrausta/Sunny-Trading%20Oy%20Ltd/ESPOO/yhteystiedot/192749

Täs firmas mikään ei kestä päivän valoa verottaja vois katsoa tarkemmin riitaluoman bisneskuvioita
Vastaa · · 23 tuntia sitten

Mika Nieminen · Elämänkoulu
Kätevä tapa olisi huijata verottajaa tolleen, tuli vaan mieleen
Vastaa · · 1 · 22 tuntia sitten

Jani Nissinen · Työskentelee yrityksessä Matkahuolto
Nyt ne raha asiat selevis
Vastaa · · 22 tuntia sitten

Mika Pekkanen · Rakennusmies yrityksessä Suomen Maastorakentajat
Tämä Ritaluomahan on kun perus teini joka on tehnyt virheen ja tietää sen itse, mutta ei halua myöntää sitä :D
Vastaa · · 22 tuntia sitten

Vaihtoehto ABC:lle
Kaikkea sitä kuulee, tämä herra Ritaluoma saattaisi olla niitä wincapitaankin aikanaan sijoittaneita. niistähän monet lie edelleen uskovat että kaikki on ihan OK ja rahat tulee voittoineen takaisin.
Vastaa · · 21 tuntia sitten

Toni Turpeinen
Nigger rich!
Vastaa · · 21 tuntia sitten

Toni Turpeinen
Nyt kun mailia kahlasin niin Mark Wilson on pyytänyt multakin rahaa rahan vapauttamiseen, niinkin luotettavasta palvelusta kuten gmail tämä viesti. Kuinka tyhmä tuo Ritaluoma oikein on? Noin tyhmästä päästä joutaisi jo johonkin instituuttiin hoidettavaksi.
Vastaa · · 21 tuntia sitten

Lauri Virkkunen · Donghua University
Rahojaan Markku piilottelee. Kun konkurssikypsä firma kaatuu, niin velkojat nuolee näppejään kun Markku piilottanut rahansa maustetun tarinan taakse.
Vastaa · · 20 tuntia sitten

Vesa Siren · Työskentelee yrityksessä LämpöYkkönen Oy - Ilmalämpöpumppu - Maalämpö
336 tuhannen mainoskamppanja, ja lehdet toitottaa ilmaiseksi.
Vastaa · · 1 · 20 tuntia sitten

Matleena Piesala · Tampere, Finland
"ostaisitko auton tältä mieheltä?"
Vastaa · · 20 tuntia sitten

Vesa Siren · Työskentelee yrityksessä LämpöYkkönen Oy - Ilmalämpöpumppu - Maalämpö
Matleena Piesala JOs kerran noin helpolla saa koijattua, niin miksei?
Vastaa · · 2 · 20 tuntia sitten

Jarkko Pesonen · Huippukommentoija
Tulee mieleen se, kun Katainen antoi meidän rahoja Kreikan konkurssipankeille ja ilakoi, että "hei, me tienataan tällä!"
Vastaa · · 1 · 19 tuntia sitten

Pasi Ojala · Hyvinkää
Onhan toi puupää!!!!
Vastaa · · 19 tuntia sitten

Sami Pulkkinen · Nurmijärvi
Voi olla että kun totuus paljastuu on vaikea saada edes oikeita sijoittajia tällaiseen enään mukaan
Vastaa · · 18 tuntia sitten

Mattila Heikki · Johtotehtävät yrityksessä Netvoice - toimistosähkö/kiinteistösähkö
http://www.hameenkaiku.fi/viikko-hame/alueuutiset/vh-hameenlinna/18949-sunny-car-center-oikoo-harhaanjohtavia-lehtitietoja...

Tais äijä siirtää rahat omalle tilille ulkomaille, ja kun poliisi kyselee niin "nigerialaiseen" pisnekseen sijoitti. Helppo sanoo että sinne meni eikä kukaan kysele enää niiden perää, porskuttelee sitten niillä myöhemmin...
Vastaa · · 17 tuntia sitten

Marju Rinne · Työskentelee yrityksessä Seure Henkilöstöpalvelut
Helppo naureskella ja mollata...huijattu tajuaa huijauksen aikanaan ja on sen jälkeen karvan verran viisampi.
Vastaa · · 3 tuntia sitten

Facebookin yhteisöliitännäinen


Iltalehti.fi: "”Sambialaislähde: Sunny Car Centeriä on vedätetty”. Keskiviikkona 27.08.2014 klo 16:48. Kommenit mukana ilman kuvia.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014082518601468_uu.shtml

 

 


Kiinniotto.

Kuva Pertti Manninen heinäkuussa 2006, Helsinki Pasila. http://www.nettisanomat.com/2007/09/11/etusivu.htm

 


wincapita.fi - Keskiviikko 2014-08-27 - N:o 29 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2014-01-24 ja 2014-01-25, nettiin 2014-01-26 00:22, linkkejä 2014-01-26.
Wincapita.fi - 2014/08/27 - Wincapita. Keski-Suomi. Rikoshyötyoikeudenkäynnin jatkoa. - Sambialaislähde: Sunny Car Centeriä on vedätetty. Iltalehti.fi - Juttu ja kommentit - Vanhasen, Braxin ja Hautalan aikaansaannos: Lautamiehet poissa - Keskisuomalaisen selostus 3:lta päivältä. - - Kuinka wincapita.fi-lehti syntyi. - Kuva Midnight Balloon tapahtumasta Jyväskylässä. Kuva on päivältä 26.6. Terveisin Henri Nieminen. - wincapita.fi keskiviikkona 27.08.2014 - etusivu - kuva - kuvat - pertti manninen - Luettelo - nettisanomat - 12.fi - Lakisanomat - N:o 29. Matti Vanhanen, Tuija Brax, Heidi Hautala, lautamiehet, Jyrki Virolainen, Keski-Suomen käräjäoikeus, WinCapita, Wincapita-rikoshyötykäräjät. Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Toimittanut Arto Manninen.


wincapita.fi - Perjantai 2014-01-24 Tammikuu - wincapita.fi

Lehti perustettu heinäkuussa 2009 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.

Wincapita-rikoshyötykäräjät: Kuvat - Puunvarjot Kuvat - Vanhasen, Braxin ja Hautalan aikaansaannos: Lautamiehet poissa Lue! - WinCapita- käräjät: Valokuvaajia uhkailtiin ja lyötiin Sivukuvat

 


Tammikuu 2014. Wincapita-rikoshyötykäräjät. Keski-Suomi 21.1.2014 - Isonna!

Oikeustalo.

Juttuluettelo.

Istunto jatkuu 14.50.

Syyttäjä vastaan ...

Oikeuden mobile oven vieressä.

Syyttäjä vastaan ...

Tammikuu 2014. Isonna! - Wincapita-rikoshyötykäräjät. Keski-Suomi 21.1.2014 - 29.1.2014.
Kuvat Pertti Manninen torstaina 2014-01-23 klo 14:45- 15:04 Jyväskylän Vapaudenkadulla sijaitsevan Oikeustalon pihalla ja aulassa. Isonna! 

Wincapita-rikoshyötykäräjät:  Vanhasen, Braxin ja Hautalan aikaansaannoskin esillä: Lautamiehet poissa.

1. Lautamiesinstituution kuristaminen:

Lainaan tähän eläkkeellä olevan professorin oikeusblogisti Jyrki Virolaisen kirjoituksista jotakin:

LAINAUS JYRKI VIROLAISEN BLOGISTA 2009


6. Niin tai näin, seurauksena joka tapauksena on, että lautamiesjärjestelmä menettää osan merkityksestään, kun pelkästään virka- eli ammattituomareista koostuva hovioikeus voi kumota tai muuttaa lautamiesten myötävaikutuksella - olipa kyseessä äänestysratkaisu tai ei - syntyneen tuomion. Kuten olen ehdottanut, tämän epäkohdan poistamiseksi myös hovioikeuden kokoonpanoon tulisi kuulua lautamiehiä sellaisissa jutuissa, lautamiehet ovat osallistuneet myös käräjäoikeuden päätöksentekoon.

7. Tähän epäjohdonmukaisuuteen ei kuitenkaan puututtu tämän vuoden alussa voimaan tulleen lautamiesuudistuksen yhteydessä, kuten olen jo aiemmin todennut, eikä siitä lausuttu lakiesityksessä itse asiassa mitään! Näin ollen tilanne on se, että myös pääministeri Matti Vanhasta koskevassa jutussa Helsingin hovioikeuden juttua käsittelevään jaostoon kuuluu ainoastaan kolme lainoppinutta tuomaria sekä lainoppinut esittelijä. Tästä voidaan arvioida olevan etua nimenomaan Vanhaselle, koska heti käräjäoikeuden tuomion jälkeen kuului aika paljon kritiikkiä ja jopa vähättelyjä siitä, että käräjäoikeuden tuomiossa on kyse vain maallikoiden vastoin lainoppineen puheenjohtajan kantaa tekemästä päätöksestä.

Pääministeri Vanhanen toi itsekin käräjäoikeuden kokoonpanon esiin kommentoidessaan tuomiota ja sanoessaan, että hän on tyytyväinen siitä, että oikeuden ammattituomari ja syyttäjä näkivät asian samoin kuin hän. Jotkut kommentaattorit puolestaan pitivät käräjäoikeuden tuomiota "terveen (lautamies)järjen" voittona. Menetetäänkö terve järki nyt sen johdosta, että maallikot eivät osallistu hovioikeudessa päätöksentekoon?”

LAINAUS LOPPUU

http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/2009/01/hovioikeus-ptti-salata-pministeri.html


Toisessa blogissa hän kertoo sitten järjestelmän muuttamisesta näin:

LAINAUS JYRKI VIROLAISEN BLOGISTA 2008:

” 21. Uutuutta merkitsee se, että rikosasioita voidaan käsitellä myös kolmen virkatuomarin kokoonpanossa, siis ilman lautamiehiä (OK 2:1.2). Tähän asti sanotussa kokoonpanossa on voitu käsitellä ainoastaan riita-asioita. Jostakin syystä, ilmeisestikin kustannusten säästötarkoituksessa, oikeusministeriö, hallitus ja eduskunta ovat halunneet rajata kolmen tuomarin kokoonpanon käytön niin, että se tulee kysymyksen vain silloin, kun sitä asian laadun tai muun erityisen syyn vuoksi on pidettävä perusteltuna.

Muotoilu on väljä ja antaa laajan harkintavallan käräjäoikeudelle. Tarkoituksena on ollut, että kolmen tuomarin kokoonpanossa ratkaistaisiin lain soveltamisen kannalta vaikeimpia rikosjuttuja. Jotkut tuomarit ovat sanoneet, että edellä mainittu laajennettu tai vahvistettu lautamieskokoonpano (2+4) ajaisi saman asian kuin malli 3+0, mutta itse suosittelisin kyllä jälkimmäisen kokoonpanovaihtoehdon käyttöä todella laajoissa ja vaikeissa rikosasioissa.

Uudistuksen kritiikkiä

22. Omasta puolestani en ole täysin tyytyväinen käräjäoikeuksien ratkaisukokoonpanoja koskevaan uudistukseen. Olen tuonut kantani esille puheena olevan lainsäädäntöhankkeen eri vaiheissa eli oikeusministeriölle ja eduskunnan lakivaliokunnalle antamissani lausunnoissa, mutta tuloksetta. Itse asiassa, vaikka lainsäädäntöprosessin aikana pyydettiin lausuntoja monilta käräjäoikeuksilta, kaikilta hovioikeusilta, asianajajaliitolta ja monilta muilta tahoilta ja vaikka näissä lausunnoissa esitettiin lukuisia eri muutoksia oikeusministeriön työryhmän pari vuotta sitten jättämään mietintöön, niin mikään ei lainsäädäntöprosessin kuluessa muuttunut.

Jollen ole erehtynyt, niin nähdäkseni ministeriön työryhmän mietintö tuli laiksi pilkunkaan siitä muuttumatta! Oikeusministeriö lakiehdotus valtioneuvostolle ja hallituksen esitys eduskunnalle noudattivat prikulleen työryhmän mietintöä, ja suuri yllätys oli se, ettei lakiesitykseen tehty eduskunnassakaan mitään muutoksia. Oikeusministeri Tuija Brax seisoo tunnetusti yleensä aina tiukasti virkamiestensä esitysten takana ja niin kävi nytkin, ja eduskunnan lakivaliokuntaa, jossa uudistus käsiteltiin, puolestaan "vahtii" puheenjohtajana Braxin puoluetoveri Heidi Hautala (vihr).

23. Oma ehdotukseni oli sellainen, että lautamieskokoonpanon toimivallan ei olisi tullut määräytyä yksinomaan rikoksen rangaistusmaksimiin perustuen, vaan laissa olisi pitänyt luetella rikosnimikkeittäin ne rikokset, joiden käsittelyyn lautamiehet saavat osallistua (esim. henkirikokset, törkeä pahoinpitely, törkeä ryöstö, raiskausrikokset jne.).

Ehkä vielä parempi vaihtoehto olisi ollut luetella laissa ne yleensä juridisesti vaikeat ja hankalat rikosasiat, joiden käsittelyyn lautamieskokoonpano ei sovellu. Tällaisia rikoksia olisivat esimerkiksi aineettomien oikeuksien loukkaamista koskevat rikokset (RL 49 luku), arvopaperimarkkinarikokset (RL 51 luku), velallisen rikokset (RL 49 luku), rikokset julkista taloutta vastaan (RL 29 luku) ja ympäristörikokset (RL 48 luku). Minusta on paradoksaalista, että lautamiehet voivat edelleen osallistua mm. edellä lueteltujen juridisesti vaikeiden rikosjuttujen käsittelyyn.”

LAINAUS LOPPUU

http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/2008/12/
lautamiehet.html


Ja lopuksi vielä selostus, miten lautamiesten määrä on dramaattisesta vähentynyt,

LAINAUS JYRKI VIROLAISEN BLOGISTA 2013:

” 4. HS:n juttu on ajankohtainen, sillä uudet kunnanvaltuustot valitsevat piakkoin käräjäoikeuksiin uudet lautamiehet. Jutussa on graafinen esitys lautamiesten lukumäärässä 2000-luvulla tapahtuneesta tuntuvasta vähenemisestä. Kun lautamiehiä oli vielä vuonna 2005 koko maassa noin 3 700, laski heidän lukumääränsä viime kaudella (2009-2012) 2 200:aan. Tämä aleneva trendi jatkuu, sillä oikeusministeriö on päättänyt viime joulukuussa, että lautamiehiä valitaan kaudelle 2013-2016 enää 1 738. Jokaisesta kunnasta valitaan vähintään kaksi lautamiestä, Helsingissä kaupunginvaltuusto valitsee 300 lautamiestä. Katso OM:n tiedote 7.1.2013.

5. HS:n jutussa ei, yllättävää kyllä, kerrota minkäänlaista syytä lautamiesten määrän vähenemiseen. Syy on tietenkin siinä, että lautamiehet osallistuvat entistä harvemmissa jutuissa käräjäoikeuden kokoonpanoon. Mutta miksi tähän on päädytty? No, siitä yksinkertaisesta syystä, että lautamiesjärjestelmän on katsottu tulevan valtiolle liian kalliiksi, jos lautamiehiä valittaisiin edelleen lähes 4 000. Lautamiehille maksetaan kultakin istuntopäivältä korvaus ansion menetyksestä, päiväraha sekä matkakulujen korvaus.

Minkäänlaisia oikeuspoliittisia perusteita tai linjamuutosta maallikkojäsenten osallistumisen kaventamiseksi ei ole esitetty tai pohdittu.”

LAINAUS LOPPUU

http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/2013/01/685-
lautamiehet-oikeusturvan-tuki-vai.html


2. Wincapita-rikoshyötykäräjät:  Tilanne tammikuun 2014 puolivälissä:

Kailajärvi on saanut valitusluvan rahankeräysrikoksen osalta Korkeimmasta oikeudesta. Hovioikeuden tuomio ei siis ole vielä lainvoimainen:

LAINAUS HELSINGIN SANOMISTA 2013:

WinCapitan Kailajärvi sai osittaisen valitusluvan korkeimpaan oikeuteen
3.7.2013 9:48
WinCapitan perustaja Hannu Kailajärvi ja hänen entinen naisystävänsä ovat saaneet osittaisen valitusluvan korkeimmalta oikeudelta (KKO).  KKO myönsi keskiviikkona valitusluvan koskien kysymystä, ovatko he syyllistyneet rahankeräysrikokseen. Sen sijaan hovioikeuden tuomio, jolla Kailajärvi tuomittiin törkeästä petoksesta  ja naisystävä avunannosta,  jää voimaan.

Helsingin hovioikeus tuomitsi viime helmikuussa Kailajärven törkeästä petoksesta ja rahankeräysrikoksesta viideksi vuodeksi vankeuteen. Hänen entinen naisystävänsä tuomittiin avunannosta vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen.

Hovioikeuden mukaan oli selvää, ettei WinCapita todellisuudessa harjoittanut voitollista vedonlyöntiä tai voitollista valuuttakauppaa omilla tai jäsenten varoilla. Toiminnasta annettiin valheellinen kuva tuhansille jäsenille klubin internetsivuilla ja jäsenistölle toimitetuissa sähköpostiviesteissä. Hovioikeus katsoi myös, että WinCapita oli laiton pyramidipeli ja että sen toiminta täytti rahankeräysrikoksen tunnusmerkit.”

LAINAUS LOPPUU

http://www.hs.fi/kotimaa/a1372814895968


Ensimmäinen rikoshyötyöikeudenkäyntikin on edennyt hovioikeusvaiheeseen. Tuomio oli vapauttava.

LAINAUS HELSINGIN SANOMISTA 2013

”Hovioikeus: WinCapitassa voittoja saaneiden ei tarvitse maksaa valtiolle
26.9.2013 9:53  Päivitetty 26.9.2013 10:18  11 
STT
KUOPIO. Itä-Suomen hovioikeuden mukaan WinCapitassa voittoja saaneiden sijoittajien ei tarvitse maksaa rikoshyötyä valtiolle. Hovioikeus on äänestyspäätöksellä hylännyt Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden tuomion.  Kyseessä on viisi klubilaista, jotka käräjäoikeus oli tuominnut maksamaan rikoshyötyä yhteensä runsaat 330 000 euroa.

Hovioikeus katsoo, että vastaajat ovat toimineet vilpittömässä mielessä eivätkä ole vastuussa klubin toiminnasta tai sen kirjanpidosta. Kyseessä on ensimmäinen hovioikeustasoinen ratkaisu asiassa. Päätös syntyi äänin 2-1, sillä yksi hovioikeudenneuvos olisi pitänyt käräjäoikeuden tuomiot ennallaan. Pohjois-Karjalan rikoshyötyhaarassa oli useampia tuomittuja, mutta kaikki eivät valittaneet hovioikeuteen.

Vireillä on runsaasti samanlaisia juttuja käräjäoikeuksissa eri puolilla maata. Syyttäjät katsovat, että vastaajat ovat hyötyneet klubin perustajan Hannu Kailajärven tekemästä rikoksesta. Kailajärvi kärsii vankeustuomiota, jonka Helsingin hovioikeus langetti hänelle törkeästä petoksesta ja rahankeräysrikoksesta. Korkein oikeus on antanut hänelle valitusluvan vain rahankeräysrikoksen osalta.

LAINAUS LOPPUU

http://www.hs.fi/kotimaa/Hovioikeus+WinCapitassa+
voittoja+saaneiden+ei+tarvitse+maksaa+valtiolle/
a1380158994405

 

3. Wincapita-rikoshyötykäräjät:  Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Keskisuomalaisen  selostus kolmelta alkupäivältä:

LAINAUS KESKISUOMALAISESTA 2014

WinCapita-jutun Keski-Suomen haaraa puidaan Keski-Suomen käräjäoikeudessa Jyväskylässä.
21.1.2014 05:00

Keski-Suomen käräjäoikeudessa alkaa tänään tiistaina oikeudenkäynti, jossa seitsemältätoista keskisuomalaiselta WinCapitaan sijoittaneelta vaaditaan yhteensä yli miljoonan euron rikoshyötyä valtiolle. Sijoittajia ei syytetä rikoksista, vaan heidän katsotaan hyötyneen rahallisesti WinCapitan perustajan Hannu Kailajärven petosrikoksesta.

Keski-Suomessa klubiin ovat sijoittaneet rahaa hyvin eri tyyppiset henkilöt. Suurimpiin nettoajiin kuuluu vuonna 1976 syntynyt jyväskyläläinen yrittäjä, jolta vaaditaan rikoksen tuottamana nettohyötynä valtiolle yli 342 000 euroa. Vastaajat eivät pidä varoja rikoshyötynä – he ainakin vaativat summien kohtuullistamista.

WinCapita-vyyhdessä on vireillä päälle puolensataa rikosjuttua käräjäoikeuksissa eri puolilla maata. Valtaosin klubilaisilta vaaditaan rikoshyötyä valtiolle, yhteensä noin 20 miljoonaa euroa. Eräät keskeiset jäsenet ovat saamassa myös petossyytteen.

Ensimmäinen hovioikeusratkaisu kääntyi puolustuksen voitoksi viime syyskuussa. Itä-Suomen hovioikeus päätti tuolloin äänestyksen jälkeen, ettei voittoja saaneiden sijoittajien tarvitse maksaa rikoshyötyä valtiolle.”

LAINAUS LOPPUU

http://www.ksml.fi/uutiset/keski-suomi/wincapita-karajat-alkavat-jyvaskylassa/1755063


Keskisuomalainen keskiviikkona 22.1.2014:

Otsikko ”Toimimme vilpittömin mielin”

LAINAUS
”Sijoitusklubi WinCapitan voittoja saaneet keskisuomalaiset sijoittajat vakuuttavat toimineensa vilpittömin mielin. He kiistävät hyötyneensä törkeästä petoksesta ja rahankeräysrikoksesta tuomitun WinCapitan perustajan Hannu Kailajärven rötöksistä. Sijoittajat eivät näe myöskään mitään syytä luopua saamistaan tuotoista.
...
Vaatimuksia ajavan Pohjanmaan syyttäjän kihlakunnan syyttäjän Lilja Limingojan mukaan WinCapita toimi vuosina 2003-2008, Se käytti alkuaikoina nimiä Gliclub ja Winclub. Klubi harjoitti alkuvuosina urheiluvedonlyöntiä. WinCapita väitti tekevänsä valuuttakauppaa, mutta poliisitutkinnan mukaan sitä ei todellisuudessa käyty.
- Kaikkiaan klubi keräsi toimintansa aikana noin 99 miljoonaa euroa. Summasta palautettiin jäsenille noin 94 miljoonaa euroa, Limingoja laski.

Näinollen WinCapitaa pyörittänyt Hannu Kailajärvi olisi hyötynyt toiminnasta viitisen miljoonaa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan Kailajärveä oli tarkoitus kuulla Keski-Suomen käräjäoikeudessa tänään keskiviikkona. Puolustus kuitenkin luopui kuulemispyynnöstä, joten häntä ei Jyväskylässä nähdä.

Syyttäjän näkemyksen mukaan ”voittoina” maksettiin ainoastaan jäsenten sijoittamia varoja. Puolustus ei kuitenkaan tätä hyväksy vaan väittää, että tuottoja kertyi muun muassa lisenssipörssin kaupoista.

Puheenvuorossaan syyttäjä korosti rikoshyötynä saatujen rahojen palauttamisen yhteiskunnallisesta merkityksestä. Hän muistutti, että ei voi olla oikein, että osa sijoittajista saa voittoina  muiden klubin jäsenten  sijoituksia ja osa menettää rahansa.”

LAINAUS LOPPUU

Toisena päivänä käsiteltiin sitten ihmeelliseltä ja sotkuiselta, ensi lukemalta, tuntuvaa ”lisenssipörssiä”. Keskisuomalainen otsikoi juttunsa: ”Oliko lisenssipörssi aito?”

Keskisuomalainen torstaina 23.1.2014

LAINAUS

”WinCapita: Käräjillä kiisteltiin, syntyikö klubissa oikeata tuottoa.”
...
”Puolustuksen mielestä lisenssipörssi oli taas luonteeltaan samanlaista kuin osakekauppa arvopaperipörssissä. WinCapitassa lisenssipörssi oli jäsenten keskinäinen kauppapaikka. Kauppoja käytiin A-, B-, C- ja X-lisensseillä.. Keski-Suomen käräjäoikeus joutuukin pohtimaan, oliko lisenssipörssin tuotto aitoa ja irrallaan rikollisesta toiminnasta, niin kuin puolustus väittää.”

”Puolustus kiisti perusteen ja painotti, että pörssiosakkeiden kaupassakin arvo määräytyy pitkälti kysynnän ja tarjonnan lakien mukaan. Esimerkiksi Nokian pörssikurssi oli vuonna 2003 vahvasti yliarvostettu, eikä se perustunut mihinkään todelliseen. Yhtiön johtoa ei ole kuitenkaan vaadittu siitä vastuuseen, vaikka kysymyksessä oli pelkkä kupla.”

”(Itä-Suomen) hovioikeus katsoi, ettei kaikki klubin toiminta ollut rikollista: sillä oli oikeus periä jäseniltä korvausta valuuttakaupan signaalijärjestelmästä ja kotisivujen ylläpidosta. Näistä kertyi varoja, joilla ainakin osin maksettiin jäsenille tuottoja. Keskeisessä asemassa olivat myös lisenssipörssissä saadut voitot.”

”Puolustus esitti muun muassa seuraavan laskelman: kun 12 000 klubin jäsentä maksoi laillisia maksuja kukin 3000 euroa, niin siitä kertyy yhteensä 36 miljoonaa euroa. Ainakaan kyseistä summaa ei siis puolustuksen mukaan voi pitää rikoshyötynä.”

”Käräjäoikeudessa puhuttiin myös syyttäjän kyvykkyydestä arvioida lausuntoja, jotka professorit Aulis Aarnio ja Jussi Tapani olivat antaneet WinCapita-jutusta. Yksi puolustuksen asianajaja väitti, että syyttäjällä ei ole kompetenssia arvostella tunnettujen professorien näkemyksiä. Oikeuden puheenjohtaja hieman toppuutteli asianajajaa.

- Syyttäjällä on oikeustieteellinen koulutus, jonka pohjalta hän esittelee näkemyksiään. Loppujen lopuksi oikeus ratkaisee, mikä painoarvo professorien näkemyksille annetaan.”

LAINAUS LOPPUU.

Kolmantena päivänä ainakin Keskisuomalaisen otsikon mukaan kiisteltiin siitä oliko WinCapita pyramidihuijaus. Jos oikein olen tulkinnut, niin asiahan on jo käsitelty Kailajärvi-casen yhteydessä: Kailajärvelle hovioikeus on langettanut tuomion rahankeräysrikoksesta ja siinä kaiketi jo kerran todettiin, että kysymyksessä oli pyramidihuijaus, Jos näin oli, niin viidessäkymmenessä oikeudenkäynnissä tätäkin sitten Suomessa käsitellään. Mutta rahankeräysrikoksen osalta Kailajärven tuomio ei ole lainvoimainen, koska Korkein oikeus sen käsittelee.

Keskisuomalaisen otsikko perjantaina 24.1.2014: ”WinCapita ei ollut pyramidihuijaus” (Lainausmerkit otsikossa, juttu oli jo kutistunut kahdelle palstalle).

LAINAUS

”Signaalijärjestelmää kehuttiin nerokkaaksi keksinnöksi,
Useampi WinCapitan pitkäaikainen jäsen vakuutti torstaina oikeudelle, että heidän käsityksensä mukaan kyseessä ei voinut olla pyramidihuijaus. Sijoittajat uskoivat, että klubin toimintaa ei rahoitettu jäseniltä perityiltä rahoilla vaan voittoja tehtiin muun muassa nerokkaan signaalijärjestelmän avulla.

- Signaalijärjestelmä oli sensaatiomainen keksintö. Se oli miljardien eurojen arvoinen tuote, jonka esimerkiksi Nordea olisi voinut kiinnostua, hehkutti 73-vuotias oululainen mies.
...
Signaalijärjestelmä antoi suosituksia milloin kannatti myydä euroja ja ostaa dollareita ja päinvastoin. Itse en käynyt sillä suoraan kauppaa, mutta seurasin järjestelmää aktiivisesti.
Kuultavan mukaan uusille jäsenille kerrottiin klubin nettisivuilla selvästi, että kyseessä oli riskisijoitus eikä mitään varmaa tuottoa luvattu.

- Sivuilla päinvastoin varoitettiin, että sijoittaja voi menettää kaikki panoksensa.”

”WinCapitan toiminnan loppuminen maaliskuussa 2008 ja poliisitutkinnan alkaminen tiesi oululaiselle sijoitusklubin rivijäsenelle ikäviä aikoja
- Jouduimme avopuolisoni kanssa putkaan, minä seitsemäksi ja hän kolmeksi viikoksi. Todellinen syy pidätykseen ei ole vieläkään selvinnyt.”

"Käräjillä kerrattiin myös lisenssipörssin toimintaa. Pörssissä jäsenet ostivat ja myivät keskenään A-, B- ja C-lisenssejä. Niiden nimellisarvo oli yksi euro, mutta parhaimmillaan hinta nousi jopa 25 euroon. Kauppoja tehtiin reaaliaikaisesti WinCapitan nettisivuille rakennetun kaupankäyntijärjestelmän avulla.

Ostot ja myynnit näkyivät jäsenten henkilökohtaisilla sijoitustileillä. Siellä olevat rahat saattoi kotiuttaa Moneybookersin kautta, joka on internetissä toimiva rahanvälittäjä. Käytännössä kotiutukset toteutti WinCapitan perustaja, sittemmin törkeästä petoksesta tuomittu Hannu Kailajärvi.”

”. Minäkin nostin sieltä lisenssikaupoista tienaamaani rahaa talon rakentamista varten. Aluksi meinasin ottaa lainaa pankista, mutta sitten päätinkin myydä lisenssejä, muisteli 45-vuotias punkaharjulainen mies, joka oli myös kuultavana puolustuksen pyynnöstä.
...
Klubin toiminnan loppuminen oli miehelle katastrofi.
- Sen jälkeen elämäni on ollut yhtä helvettiä.”

”WinCapitan Keski-Suomen haaran puinti jatkuu Keski-Suomen käräjäoikeudessa vielä maanantaina ja tiistaina.”

LAINAUS LOPPUU


4. Wincapita-rikoshyötykäräjät:  Välihuomautus.

Mitäpä näihin lisäämään. Sen verran kuitenkin voisi todeta, että ehkä korkea-arvoisin WinCapita-jäsen kenraali Gustaf Hägglund olisi kannattanut kutsua todistajaksi vahvistamaan jo Itä-Suomen vapauttavan tuomion perustetta:  ”Toimin vilpittömällä mielellä.”

Aloitin tämä jutun  ihmettelyllä, että lautamiehet on sivuutettu tuomaristossa. Mielestäni vilpitöntä mieltä sopisivat maallikkojäsenet arvioimaan yhtä hyvin kuin lainopillisen koulutuksen saaneet.

Lisäksi kiinnittäisin huomiota siihen, että syyttäjäkin on nostanut esille yhteiskunnallisen aspektin. Eikö juuri tämäkin olisi puoltanut lautamiesten mukana oloa.

Alussa siteerasin emeritus-professorin blogi-kirjoituksia lautamiesten vähenemisestä ja käytöstä käräjäoikeudessa. Jyrki Virolainenhan haluaisi lautamiehet myös hovioikeuksiin.

Siinä olen samaa ja eri mieltä Jyrki Virolaisen kanssa, minkälaisissa asioissa lautamiehiä käytettäisiin.

Tässä rikoshyötyoikeudenkäynnissä tarvittaisiin lautamiesjärkeä, vaikka varsinainen Kailajärven rikos on ollutkin sitten monimutkainen talousrikos, jos on ollut.

Lisäksi mitä ihmettä sekin sitten merkitsisi, jos korkein oikeus toteaisikin, ettei mitään rahankeräysrikosta ole tapahtunutkaan. Aikaisemmin esille tulleiden tietojen mukaan Itä-Suomen käräjäoikeuden rikoshyötytuomiot ovat joidenkin osalta lainvoimaisia. Puretaanko ne sitten vai mitä?

Nettisanomat. Pertti Manninen. Perjantai 2014-01-24 klo 21:11.

 
KESKISUOMEN KÄRÄJÄOIKEUS

JUTTULUETTELO

21.1.2014
22.1.2014
23.1.2014

Istuntosali 1

Oikeuden puheenjohtaja
Hannu Kilpelä
Käräjätuomari

Lainoppineet jäsenet
Päivi Kylmälahti
Ma. käräjätuomari

Kaisa Korhonen
Ma. käräjätuomari

Syyttäjä
Lilja Limingoja
Kihlakunnansyyttäjä

Tauko ilmoitettaessa

 


Tammikuu 2014.
Wincapita-rikoshyötykäräjät Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Keskisuomalaisen toimittaja Ilkka Hartion otsikot kolmena alkupäivänä keskiviikkona, torstaina ja perjantaina 22-24.01.2014 edellispäivän istunnoissa käsitellyistä asioista. Kuva: Pertti Manninen.

Keskisuomalainen keskiviikkona 22.1.2014:”Toimimme vilpittömin mielin”
Keskisuomalainen torstaina 23.1.2014: Oliko lisenssipörssi aito?
Keskisuomalainen perjantaina 24.1.2014: ”WinCapita ei ollut pyramidihuijaus”

 


Antakaa anteeksi, niin teillekin anteeksi annetaan.
Luuk. 6:37 

Rakastaminen on inhimillistä. Inhimillistä on myös antaa anteeksi.
Plautus

Anteeksiantaminen on kaunista.
Publilius Syrus

Ellet ole antanut anteeksi itsellesi, niin kuinka voit antaa anteeksi toisille.
Dolores Huerta

Ymmärtäminen on anteeksiantoa - jopa itselle.
Alexander Chase

Errare humanum est - erehtyminen on inhimillistä.
Horatius

(8) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.  Tammikuu. Anteeksianto 

 


Antakaa anteeksi, niin teillekin anteeksi annetaan.
Luuk. 6:37 

Erehtyminen on inhimillistä, mutta anteeksianto jumalaista.
Alexander Pope

Sen, joka etsii jumalaista, täytyy aloittaa itsestään. Jollei hän siellä tapaa jälkiä, säästäköön enemmät vaivansa.
Jakob Bosshart

Se on jumalaista, kun kuolevainen auttaa kuolevaista.
Plinius vanhempi

Suurinta rakkautta ja apua antaa ihminen, joka hyväksyy lähimmäisensä omana itsenään, ymmärtää hänen virheensä ja antaa anteeksi.
Tuntematon

(9) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.  Tammikuu. Anteeksianto 

 


Antakaa anteeksi, niin teillekin anteeksi annetaan.
Luuk. 6:37 

Ihmisellä ei voi olla mukava olo ilman omaa hyväksyntää.
Mark Twain

Se, mitä ajattelet itsestäsi, on paljon tärkeämpää kuin se, mitä toiset sinusta ajattelevat.
Seneca

Se, mitä ihminen ajattelee itsestään, ratkaisee tai oikeammin viitoittaa hänen kohtalonsa.
Henry David Thoreau

Useimpia meistä opetetaan lapsesta asti kiinnittämään enemmän huomiota toisten ihmisten viesteihin kuin oman sisimpämme ääniin. Meitä rohkaistaan unohtamaan omat tarpeemme ja halumme ja keskittymään elämiseen toisten odotusten mukaisesti.
Nathaniel Brandon

(10) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.  Tammikuu. Anteeksianto 

 


Antakaa anteeksi, niin teillekin anteeksi annetaan.
Luuk. 6:37 

Jokaisessa meissä on omaa oloa. Se on parasta, mitä meissä on. Jos annamme sen vaikuttaa elämäämme, olemme onnellisempia ja voimme antaa myös muille enemmän.
Vuokko Niskanen

Kunnioita itse itseäsi, jos haluat, että myös muut kunnioittavat sinua.
Baltasar Gracián

Kuuntele omantuntosi ääntä. Älä koskaan väittele omantuntosi kanssa. Samoin kuin rautakappale voi johtaa harhaan kompassin neulan, niin voivat omat ajatukset ja ennakkoluulot harhauttaa omantuntosi.
Assi Fredenholm

(11) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.  Tammikuu. Anteeksianto 

  

Wincapita: Hypnoosia ja ammattitaitoa. Lue! - "Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".
Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 

 


Kaikki numerot keskiviikkoon 27.08.2014 saakka:

http://www.wincapita.fi/2014/08/27/etusivu.htm

http://www.wincapita.fi/2014/01/24/etusivu.htm

http://www.wincapita.fi/2013/02/08/etusivu.htm

http://www.wincapita.fi/2010/03/17/etusivu.htm

http://www.wincapita.fi/2010/03/12/etusivu.htm

http://www.wincapita.fi/2010/03/08/etusivu.htm

http://www.wincapita.fi/2010/03/06/etusivu.htm

http://www.wincapita.fi/2009/12/20/etusivu.htm

http://www.wincapita.fi/2009/07/25/etusivu.htm


Nettisanomat-sivuston rinakkaissivustona vain logo vaihtaen:
 

http://www.wincapita.fi/2009/05/31/etusivu.htm

http://www.wincapita.fi/2009/05/30/etusivu.htm

http://www.wincapita.fi/2009/05/29/etusivu.htm

http://www.wincapita.fi/2009/05/28/etusivu.htm

http://www.wincapita.fi/2009/05/24/etusivu.htm

http://www.wincapita.fi/2009/05/23/etusivu.htm

http://www.wincapita.fi/2009/05/22/etusivu.htm

http://www.wincapita.fi/2009/05/21/etusivu.htm

http://www.wincapita.fi/2009/05/20/etusivu.htm

http://www.wincapita.fi/2009/05/19/etusivu.htm

http://www.wincapita.fi/2009/05/18/etusivu.htm

http://www.wincapita.fi/2009/05/10/etusivu.htm

http://www.wincapita.fi/2009/05/09/etusivu.htm

http://www.wincapita.fi/2009/05/08/etusivu.htm

http://www.wincapita.fi/2009/05/06/etusivu.htm

http://www.wincapita.fi/2009/05/01/etusivu.htm

http://www.wincapita.fi/2009/05/01/etusivu.htm

http://www.wincapita.fi/2009/04/30/etusivu.htm

http://www.wincapita.fi/2009/04/29/etusivu.htm

http://www.wincapita.fi/2009/04/28/etusivu.htm

http://www.wincapita.fi/2009/04/27/etusivu.htm (Järjestysnumero 0)

 


Tänään on perjantai 2010-03-12 klo 13:15.

Kuinka wincapita.fi-lehti syntyi. Pääkirjoitus

Viime heinäkuun lopulla törmäsin Peurungan, Keski-Suomessa Laukaassa olevan kylpylän, uintireissulla ihmisjoukkoon, joka sitten myöhemmin osoittautui Wincapita-kokoukseksi ja tapaamiseksi.

Kirjoitin illemmalla lyhyen selostuksen muutaman kuvan kanssa.

Tunnelmaa en tietenkään kokenut, uintiaika loppui ennen kokousta, joka oli suljettu. Tilanne oli kuitenkin hiukan samanlainen kun kymmeniä vuosia aikaisemmin kun käytin poikiani Helsingin uimastadionilla. Palatessamme silloisen Messuhallin, nykyisen Kisahallin kentällä, oli valtava teltta ja kovaääniset kuuluivat ulkopuolellekin.

Pakkohan sisälle oli kurkistaa, ja niin sitten näin Niilo Yli-Vainion ja myös parannuskaadot, kun rivissä seisseet kaatuivat taakse tulleiden avustajien käsivarsille. Tilaisuudesta muistan yhdet Yli-Vainion sanat hyvin. ”Nämä ovat sairaita ihmisiä, eikä heitä saa pilkata”. Tämä puhe oli tietenkin suunnattu lukuisalle uteliaiden joukolle, jotka käyttäytyivätkin asiallisesti, häiriötä tekemättä, ihmetellen, niin kuin minä ja pojat.

Yli-Vainio ei ollut koko ajan puhumassa, välillä puhui nuori valkopaitainen mies, jonka mielessäni kutsuin oppipojaksi. Teltan reunoilla oli intiimejä nurkkauksia verhojen takana, joissa sai ilmeisesti yksityistä esirukousta. Kasetteja myytiin ovilla. Aikamme seurattuamme lähdimme pois ja jatkoimme matkaamme. Olimme hiukan aistineet kokouksen henkeä.

Samanlaiset siistit valkopaitaiset pukumiehet olivat Peurungan ovillakin tarkastamassa sisään tulijoita Wincapitan kokoukseen..

Muutamaa päivää myöhemmin perustin wincapita.fi-lehden, johon ajattelin tulevaisuudessa kerätä aineistoa tästä jättimäisestä ilmiöstä, johon minulla ei ollut muuta yhteyttä kuin julkisuudessa kerrotut asiat.

Odotin oikeudenkäyntien alkamista. Välillä luin kuinka joku oli pidätetty Thaimaassa, tuotu Suomeen. Päätekijä virui vankilassa, siis epäilty päätekijä, kaiken kaikkiaan lähes vuoden (Kailajärvi).

Alusta lähtien ajattelin niin, että rikosta, ei ole tapahtunut ennen kuin sen on osoitettu tapahtuneen, syyllisiä ei ole ennen kuin syyllisyys on todettu ja niin edelleen.

Lisäksi oikeuslaitoksesta voi tulla minkälaisia tuomioita tahansa, ts. tuomion mukaan syyllisiä, Jumalan edessä syyttömiä, mehän emme voi asiaa täällä alamaailmassa tietää.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuinkin on oikonut Suomen lainvoimaisia päätöksiä. Täytyy vain toivoa, että tässä todella etsitään totuutta, eikä ennakkoluulot tuomitse rikollisiksi sellaisia jotka ovat toimineet lakien mukaan.

Tiettävästi osa, suurikin, on hävittänyt rahansa. Jos se ei ole tapahtunut rikoksen seurauksena, niin vain on käynyt, se on surullista mutta kuuluu tähän meidän aikaamme ja maahamme.

”Elämä on taloutta”. Joku vuosi sitten lanseeraamani otsikko jollekin vuosikertomukselle.

Wincapita sitten yllätti. Perustettiin osakeyhtiö, järjestettiin kokous, jossa oli lehtitietojen mukaan pari tuhatta osanottajaa. valuuttakauppa-automaattia tai jotakin sellaista rakennetaan. Aika näyttää miten se jatkuu ja tässä lähiviikkoina alkavat oikeudenkäynnit, joten seuraamista riittää tässä ”suomalaiseen elämänmenoon kuuluvassa tarinassa”. Ilmeisesti Timo Harakan keksimä otsikko.

Tänään lähtiessäni kävin lukemassa Uutta Suomea, siis netissä. Siellä tämä uusii yhtiö vastaa kymmeneen kysymykseen, johon jutun loppuun etsin linkin.

Wincapita-fi-lehdelle riittää kyllä aihetta käsittämään tätä ilmiötä, johon innostus syntyi siellä Peurungan käytävässä viime kesänä.

Pertti Manninen.

wincapita-fi-lehti perjantaina 12-03-2010 klo 13.45

Kahvila Rosannessa oikein kirkkaana päivänä, häikäisevänä, kun hanget ovat vielä valkoiset. Keski-Suomi. Laukaa. Keskusta. Laukaantie.

Linkit:

http://www.wincapita.fi/2009/07/25/etusivu.htm

http://www.uusisuomi.fi/raha/87245-wincapita-ampuu-takaisin-nain-%E2%80%9Drahakone%E2%80%9D-toimii

wincapita.fi

WinCapita. Kuvia ennen kokousta. Tunnelma ennen kokousta.
http://www.wincapita.fi/2009/07/25/etusivu.htm

Wincapita: Hypnoosia ja ammattitaitoa.
http://www.wincapita.fi/2009/12/20/etusivu.htm

Wincapita - Kuinka nettimedia uutisoi yhtiön perustamisen ja kokouskutsun ja hiukan muutakin. aamulehti ess hs hbl ilkka iltalehti iltasanomat kainari kaleva karjalainen kauppalehti ksml lapinkansa nettisanomat pohjalainen sanomat24 savonsanomat sk24 taloussanomat ts uusisuomi wincapita. Kunkin uusin lauantaina 2010-03-06.
http://www.wincapita.fi/2010/03/06/etusivu.htm

Wincapita - Kuinka nettimedia uutisoi kokouksen ja sen tunnelmat sekä hiukan muutakin. aamulehti ess hs hbl ilkka iltalehti iltasanomat kainari kaleva karjalainen kauppalehti ksml lapinkansa nettisanomat pohjalainen sanomat24 savonsanomat sk24 taloussanomat ts uusisuomi wincapita. Kunkin uusin maanantaina 2010-03-08.
http://www.wincapita.fi/2010/03/08/etusivu.htm 
wincapita.fi torstai 2009-07-23.
Midnight Balloon
Kuva Midnight Balloon tapahtumasta Jyväskylässä. Kuva on päivältä 26.6. Terveisin Henri Nieminen. - Kuva "Midnight Balloon"perjantai 2009-06-25 klo 22:35.

 


Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa ...
Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa ... Pohjois-Savo. Keitele (kunta). Nilakka. Selkä. Kuva Pertti Manninen tänään lauantaina 2009-07-18 klo 12:16.


 
Satumaa. Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa missä onnen kaukorantaan laine liplattaa missä kukat kauneimmat luo aina loistettaan siellä huolet huomisen saa jäädä unholaan
Oi jospa kerran sinne satumaahan käydä vois niin sieltä koskaan lähtisi en linnun lailla pois vaan siivetönnä en voi lentää vanki olen maan vain aatoksin mi kauas entää sinne käydä saan
Lennä laulu sinne missä siintää satumaa sinne missä mua oma armain odottaa lennä laulu sinne lailla linnun liitävän kerro että aatoksissain on vain yksin hän
Oi jospa kerran sinne satumaahan käydä vois niin sieltä koskaan lähtisi en linnun lailla pois vaan siivetönnä en voi lentää vanki olen maan vain aatoksin mi kauas entää sinne käydä saan
Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa ... Unto Monosen säveltämän ja sanoittaman (vuonna 1949, ehkä) ja Reijo Taipaleen 1960-luvun alussa kuuluisuuteen saattaman ja kansallistangoksi laulaman Satumaan myötä sydämelliset syntymäpäiväonnittelut Marja-Liisalle. Tv. Pertti.
Pohjois-Savo. Keitele (kunta). Nilakka. Selkä. Kuva Pertti Manninen kaksi viikkoa sitten lauantaina 2009-07-04 klo 12:16.

 


Sanat & Merkitys

Brax: Oikeusvaltio voi hyvin. - Laina-asiakkaan taakka kasvaa.
Etelä-Suomen Sanomat. Lahdessa torstaina 18. syyskuuta 2008.

"Suomi on oikeusvaltio, ministeri Tuija Brax (vihr) vakuutti epäilijöille keskiviikkona Lahdessa. Media kaivelee silloin tällöin julki tapauksia, joiden yhteydessä kysytään, miten oikeusvaltion laita oikein on. Median tehtävä on tarkkailla ja vahtia oikeuden toteutumista." Brax: Oikeusvaltio voi hyvin. 
Etelä-Suomen Sanomat. Lahdessa torstaina 18. syyskuuta 2008.
Kuvateksti: Oikeusministeri Tuija Brax esiintyi keskustelutilaisuudessa Sibeliustalossa, jossa mediaa edusti ESS:n päätoimittaja Heikki Hakala.

"Pankit ovat siirtämässä kriisiriskejään entistä enemmän asiakkaille. Nordea ilmoitti nostavansa suurten ja keskisuurten asiakkaidensa lainan korkoja yksipuolisesti puoli prosenttiyksikköä kustannusten kallistumisen takia- OP-Pohjola harkitsee samaa. Yhdysvaltain finanssikriisi on lisännyt pankkien epäluttamusta toisiaan kohtaan ja siten pankkien hankkiman rahan hintaa. Finanssialan Keskusliitto on neuvotellut Rahoitustarkastuksen kanssa asuntovelkakirjoihin ehdon, jolla pankki saa yksipuolisesti nostaa korkoa, jos sen vakavaraisuus on vaarassa." Laina-asiakkaan taakka kasvaa. ESS-työryhmä. Etelä-Suomen Sanomat. Lahdessa torstaina 18. syyskuuta 2008.

Lue myös!
Silmänkääntö- ja temppuministeri pilkkaa perustuslakia oikeusministerin valekaavussa!

Pääkirjoitus. Nettisanomat 2008/04/24

Lue myös!
Pankit eivät ota riskejä asuntolainoissa.

Pääkirjoitus. Nettisanomat 2002/05/30

Lue myös!
Seppo Konttinen: "Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio."

Selostus Suomen Yhdyspankin omaisuuden siirtämisestä turvaan. Aivoina Björn Wahlroos ja Ahti Hirvonen. "Pankki oli matkalla kohti loppuaan, osakkeenomistajien rahat ja omaisuudet olivat vaarassa."
Nettisanomat 2004/05/20

Lue myös!
Pääkirjoitus. Vaurastumisesta tulee tehdä hyve eikä sitä tule tulkita "riistoksi".
 
Paljastetaan kuka näin sanoi ja siinä sivussa jonkinlainen raapaisu valtionyhtiöiden hävittämisestä eli yksityistämisestä.
Kymmeniä kirjoituksia ja henkilönimiä Koivistosta lähtien!
Nettisanomat 2006/11/11

 Linkki HO-tuomioon 15.01.2016.